Menu

Naar de lijst

Tweede klimaatfeest op 29 september

Gepubliceerd op
banner klimaatfeest voor website

Op zondag 29 september ontdek je op het tweede klimaatfeest hoe je als inwoner een 'levende tuin' kan creëren en zo eenvoudig kan bijdragen aan een beter klimaat. De gemeente organiseert dit minifestival samen met Regionaal Landschap Rivierenland.

Vanaf 13uur kan je aan de hoeve in de Assestraat (t.h.v. nr. 19) komen kennismaken met verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van je eigen 'levende tuin'. Een bloemenweide is hier een eenvoudig voorbeeld van.

Tijdens dit gratis minifestival kan je de recent gezaaide bloemenweide verkennen en meteen zaadjes bestellen om in het voorjaar je eigen stukje te kunnen zaaien in de tuin. Het aanplanten van klimplanten, hagen en bomen is belangrijk voor vlinders, bijen en vogels, zodat ze voldoende schuilplaatsen en voedsel kunnen vinden in je tuin. 

Dankzij de campagne 'Behaag Natuurlijk' van Natuurpunt, kan je ter plaatse een bomen en hagen bestellen die geschikt voor jouw tuin zijn. Kan je niet meer wachten tot het klimaatfeest? Dan kan je ook nu al bestellen met het bestelformulier dat je onderaan deze pagina terugvindt.

Je leert tijdens het klimaatfeest ook over meer groen in je tuin en over proper water én je krijgt tips voor een pesticide-vrije en ecologische (moes)tuin.

Lokale producenten laten je proeven van hun lekkere ambachtelijke producten en de vrijwilligers van de wereldwinkel zorgen voor de nodige verfrissende drankjes, allemaal met een muzikale noot op de achtergrond.

Ook aan de jongste generatie werd gedacht. Zij kunnen hun evenwicht testen op het bomenparcours, samen met de imker waskaarsen maken of een muziekinstrument uit hout leren maken. Met een stempelkaart op zak, kunnen de kinderen alle activiteiten uittesten en maken ze kans voor een pit-overnachting voor 4 (dat is midden in de natuur slapen in een boompit, een tent)! Allemaal natuur- en klimaatvriendelijke activiteiten dus. Jij viert toch met ons mee?

Voor meer informatie kan je terecht bij de milieudienst van de gemeente, via 03 288 26 63 of sven.vangyseghem@hemiksem.be

Downloads


Contact

Sven Vangyseghem

Technisch medewerker - milieu & huisvesting
03 288 26 63
omgeving@hemiksem.be

Milieudienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 63
E-mail: omgeving@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 25/12/2020
Deze dienst is nu gesloten
;