Menu

Naar de lijst

Gratis Buzzy Pazz probeerabonnement

Gepubliceerd op
DeLijn

Hoe raakt je kind vanaf september vlot en veilig naar school? Neem het gratis Buzzy Pazz probeerabonnement. Dan rijdt zoon- of dochterlief een maand lang volledig gratis met bus of tram. Een vlot en veilig alternatief voor de mama/papa taxi.

Net als de voorbije jaren, lanceert De Lijn een probeeractie voor het eerste jaar secundair. Jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs kunnen een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen.


Zo kan je kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig. Reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen. De Lijn vraagt om maximaal afstand te houden en ze reinigen hun voertuigen regelmatig. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig
Ook in Hemiksem ontvangen ouders met kinderen geboren in 2008 deze week een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Je kan voor 18 augustus met het rijksregisternummer van uw kind registreren op delijn.be/probeeractie. Zo ontvang je het probeerabonnement in augustus per post.

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier. Dit formulier is eveneens terug te vinden op delijn.be/probeeractie.

Heeft u nog vragen?
Ouders kunnen terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min).


;