Menu

Naar de lijst

​Gemeentelijk zwembad sluit voor particulieren

Gepubliceerd op
zwembad gesloten

Het afgelopen jaar was het gemeentelijk zwembad van Hemiksem meerdere keren gesloten wegens onverwachte omstandigheden. De hoge onderhoudskosten wegen al enkele jaren door in de begroting van de gemeente.

Het is in deze tijd niet meer rendabel om als zelfstandige gemeente een zwembad te bouwen en/of te onderhouden. Samen met andere gemeenten werd er geopteerd om te investeren in een nieuw intergemeentelijk zwembad. Uiteindelijk zijn de gemeenten Hemiksem, Niel en Aartselaar een samenwerkingsverband met Igean aangegaan om samen een nieuw zwembad te bouwen in Aartselaar op de terreinen van het huidige sportcentrum. De werken hier voor zijn reeds gestart en als alles volgens plan verloopt zullen de eerste zwemmers er een duik kunnen nemen in de zomer van 2021.

Omwille van de hoge onderhoudskosten en organisatorische complicaties heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om niet verder meer te investeren in het huidige zwembad van Hemiksem en voor het grote publiek te sluiten vanaf 14 december 2019. 

Het zwembad blijft nog wel in gebruik voor het schoolzwemmen en privé huren van het zwembad is ook nog mogelijk tot het nieuwe zwembad in Aartselaar open gaat.

Omdat we als gemeente sport en recreatie erg belangrijk vinden hebben we gezocht naar verschillende oplossingen en mogelijkheden. Dankzij de gemeente Aartselaar kunnen de inwoners van Hemiksem binnenkort wel terecht in het huidige gemeentelijk zwembad van Aartselaar om tegen een voordelig gunsttarief te zwemmen. Van zodra de nodige administratie hierover rond is, zal dit verder gecommuniceerd worden via onze sociale mediakanalen, website en Hallo Hemiksem.

Reeds gekochte jetons en tickets zullen worden betaald tot eind van dit jaar tijdens de openingsuren van het onthaal in het administratief centrum.

Het zwembad zal de komende weken op woensdag sluiten om 17uur. 


;