Menu

Naar de lijst

COVID19-steunplan voor Hemiksemse middenstand en verenigingen

Gepubliceerd op
COVID steun

Het college van burgemeester en schepenen besliste om de plaatselijke middenstand en de verenigingen een éénmalige financiële steun te voorzien. Voor de middenstand die te lijden heeft onder de huidige coronaproblematiek heeft de steun als doel een bedrag van maximum 150 euro te vergoeden voor de aankoop van beschermingsmiddelen. De middelen die aangekocht zijn sedert 13 maart en aangetoond kunnen worden, komen in aanmerking. 

Om hiervoor in aanmerking te komen dient men in Hemiksem een zelfstandige activiteit in hoofdberoep uit te oefenen én dient de winkelruimte, praktijk of bureau zich in Hemiksem te bevinden. Bovendien betreft het een hoofdactiviteit waarbij de zelfstandige rechtstreeks en persoonlijk in contact komt met de klant (dus geen webshop). Winkelketens of franchisenemers met een vestiging in Hemiksem komen niet in aanmerking voor deze compensatie. Het bedrag van maximum 150 euro kan maar éénmalig worden aangevraagd.

Deze aanvraag dient uiterlijk op 30 december om 12 uur ingediend te zijn bij de dienst lokale economie in het administratief centrum (Sint Bernardusabdij 1). Bij de aanvraag dien je ook de bewijsstukken voor de aankoop van beschermingsmaterialen toe te voegen. In de loop van de maand januari worden de aanvragen bekeken en bij goedkeuring een maand later uitbetaald.

De aanvraagformulieren vind je hier onderaan op onze website of kan je ook vanaf september afhalen aan het onthaal van het administratief centrum.

Verenigingen

Ook verenigingen kregen het de afgelopen maanden niet gemakkelijk en moesten hun activiteiten stopzetten waardoor ook de nodige inkomsten wegvielen. Jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen die ofwel zijn aangesloten en erkend zijn door de Hemiksemse gemeentelijke raad ofwel gevestigd zijn in Hemiksem met een werking op Hemiksems grondgebied, kunnen aanspraak maken op een subsidie.

Dat volledige reglement kan je hieronder terugvinden. Meer informatie over de subsidie voor verenigingen kan je verkrijgen bij Sim Leroy via sim@hemiksem.be


;