Menu

Gilliot & Roelants Tegelmuseum

In de abdijkamers van de prachtige Sint-Bernardusabdij te Hemiksem is naast het Heemmuseum ook het Gilliot & Roelants Tegelmuseum gevestigd. Het museum werd recent uitgebreid met een nieuwe vleugel met daarin de omvangrijke Pozzo-collectie.

Vanaf juli tot en met september kan je het museum ook bezoeken van woensdag tot zaterdag, vanaf 14 tot 17 uur. 

Lees meer op de website van het Tegelmuseum

Gilliot

In de Gilliotzaal zijn ontwerpen, gietvormen, loonboeken en merkwaardige tegels uit het roemrijke verleden van de keramiekfabriek Gilliot te bekijken, naast keramiekpanelen van Ignace Verwilghen, Sonja Leemans en uiteraard Joseph Roelants.

Roelants

Joseph Roelants werkte van 1919 tot 1957 als tekenaar, ontwerper en samensteller van decoratieve keramiekpanelen bij de 's.a. Manufactures Céramiques d'Hémixem, Gilliot et Cie' in Hemiksem. Door de jaren heen is er zeker een enorme evolutie waar te nemen in zijn techniek en stijl. Prachtige werken van zijn hand vinden we zowel in binnen- als buitenland. In het museum kan je panelen, beeldjes en ontwerpen van hem komen bewonderen.

Gilliotroute

Aan het Gilliot & Roelants tegelmuseum start ook de Gilliotroute, een wandeling langs heel wat mooie plekjes. Je leest alles over de Gilliotroute in onderstaande brochure. 

Downloads

pdf

Facebook

Het Tegelmuseum is ook actief op Facebook. Op hun pagina kan je terecht voor alle info, nieuwtjes, fotoreportages en nog veel meer.


Contact

Toerisme Rupelstreek

Toerisme Rupelstreek vzw
Schommelei 1 bus 3 (PRD De Schorre)
2850 Boom

Tel: 03 880 76 25
E-mail: info@toerismerupelstreek.be
Website: http://www.toerismerupelstreek.be/