Menu

Naar de lijst

Zonnekesschool en Het Klaverbos testen schoolstraten

Gepubliceerd op
Schoolstraat_logo_RGB_www

In kader van de campagne ‘Paraat voor de Schoolstraat’ deed de Vlaamse Overheid in juni 2018 een oproep naar scholen om schoolstraten te organiseren. 

Op die manier wordt gestreefd naar gezonde en aangename schoolomgevingen met betere luchtkwaliteit, kansen voor vergroening, sociaal contact, beweging, duurzame verplaatsingen en verkeersveiligheid. Na onze bevraging eind vorig jaar bleek het draagvlak voor dit initiatief ook binnen de Zonnekesschool en gemeentelijke basisschool Het Klaverbos erg groot.

Geen wagens betekent meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De Schoolstraat is geen pestmaatregel. De verkeersveiligheid staat altijd centraal. We willen het autogebruik ontmoedigen, maar wel goede en haalbare alternatieven aanbieden. Eigenlijk vragen we iedereen om stil te staan bij zijn verplaatsingsgedrag.

De straten voor de 2 scholen worden aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur afgesloten voor inrijdend verkeer. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straten zijn enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Bewoners kunnen de straten steeds uitrijden, maar niet inrijden.

We testen onze Schoolstraat van 6 mei tot 28 juni 2019.

In de buurt van de Zonnekesschool worden de volgende straten omgezet naar Schoolstraten:

De straat tussen de Heiligstraat (gemeenteplaats) tot aan de Tuitboslei, Fr. Huysmanslaan, J. de Grooflaan, E. Van Nuffellaan en L. De Schepperlaan zijn tijdens die periode op schooldagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, elke ochtend van 08u tot 8u30, elke avond behalve op woensdag, van 15u15 tot en met 15u45 en woensdagmiddag van 12u tot 12u30.

Wie met de auto komt, kan deze parkeren aan de Gemeenteplaats of de Monnikenhoflaan en van daaruit te voet verder gaan. Deze parking ligt op 2 minuten wandelen tot aan de schoolpoort.

In de buurt van Het Klaverbos worden de volgende straten omgezet naar Schoolstraten:

Jan Sanderslaan tussen de Kerkeneinde tot aan de Meidoornlaan worden op schooldagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, elke ochtend van 8u tot 8u30 , elke avond behalve op woensdag van 15u tot en met 15u30 en woensdagmiddag van 12u tot 12u30.

Wie alsnog met de auto komt, kan deze parkeren in de wijk rondom Acacialaan of Zinkvallaan en van daaruit te voet verder gaan. Deze parking ligt op 2 minuten wandelen tot aan de schoolpoort.

Na de test bekijken we samen wat goed was en wat beter kan. Bij een positieve evaluatie, kunnen we nadenken over een definitieve invoering.

Voor meer informatie kan u een kijkje nemen op de campagnewebsite:

www.paraatvoordeschoolstraat.be

Downloads


Contact

Mohamed El Mannichi

Technisch medewerker
03 288 26 76
mobiliteit@hemiksem.be
;