Menu

Naar de lijst

Zeg jij in februari 'nee' tegen alcohol?

Gepubliceerd op
mocktail-g14b5623da_1920

Elk jaar nemen er ongeveer 1 op 5 volwassen Belgen deel aan Tournée Minérale. Ga jij de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. Toch weten we dat het drinken van alcohol nogal wat risico’s met zich meebrengt. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag. Reden te meer om in februari je cocktail, biertje of digestief even te laten staan of te vervangen door een alcoholvrije versie. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. 

Voordelen 

Zelfs wie ‘met mate’ drinkt, kan voordelen ervaren van een maandje alcoholvrij. Moeilijk te geloven? 9 op de 10 deelnemers zeggen dat ze minstens één van onderstaande deze voordelen ervaren: 

• Meer energie 

• Een betere nachtrust 

• Een gezonder gewicht 

• Een stralende huid 

• Geen kater, dus meer tijd 

• Spaart geld uit 

Doe het samen 

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Met steun van je familie, vrienden of collega’s lukt dat veel beter. Vertel daarom iedereen over de uitdaging. Daag hen uit om mee te doen, moedig elkaar aan en hou samen vol. Je kan ook met je bedrijf, je sportclub, je vriendengroep… als team deelnemen. Zo bewijs je samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken. En een lekker alcoholvrij alternatief bereiden is leuker als iedereen ervan drinkt! Je zal zien, samen gaat het stukken gemakkelijker.

Bezorgd over je alcoholgebruik?

Deelnemen aan ‘Tournée Minérale’ is geen oplossing voor wie problemen ervaart met zijn of haar alcoholgebruik. Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of dat van iemand rondom jou? Bij De DrugLijn kan je terecht voor een eerste advies op maat. Anoniem, zonder taboe en zonder oordeel. Wil je aan de slag met je gebruik? Neem een kijkje op www.alcoholhulp.be voor online zelfhulp en begeleiding. 


;