Menu

Naar de lijst

Word een 'straatvink' en tel het vervoer in jouw straat

Gepubliceerd op
twitter-stream

Droom je van een verkeersveilige en gezonde straat? Iedereen in de 33 gemeenten van de provincie Antwerpen kan hieraan meehelpen door op donderdag 24 mei het verkeer in je eigen straat te tellen. 

Het project 'Straatvinken' is een initiatief van de Ringland Academie in samenwerking met de universiteiten van Antwerpen en Leuven en heeft tot doel om in 2030 een model te realiseren waarbij de helft van alle verplaatsingen op een duurzame manier gebeuren. Hoe meer gemeenten hieraan deelnemen, des te beter de resultaten kunnen leiden naar een advies inzake de evolutie naar een duurzamer verkeer.

Iedereen die een uurtje tijd heeft kan op donderdag 24 mei van 17 tot 18 uur het vervoer in de eigen straat tellen. Inschrijven hiervoor kan je via een papieren deelnemingsformulier of via de app die je kan downloaden.

De resultaten van de telling zullen wetenschappelijk worden geanalyseerd. De bedoeling hiervan is om alle voetgangers, fietsers en voertuigen in kaart te brengen en deze telling jaarlijks te herhalen. Meer informatie en inschrijving om als teller een uurtje aan de slag te gaan kan je vinden via de website www.straatvinken.be of via e-mail op info@straatvinken.be


;