Menu

Naar de lijst

Werken overweg Bredestraat

Gepubliceerd op
Overweg Bredestraat Overweg Bredestraat fietspad Nieuwe fietspaden Hoboken-Hemiksem in rood

Van woensdag 3 tot vrijdag 19 juni zal spoorwegbeheerder Infrabel werken aan de overweg aan de grens tussen Hemiksem en Hoboken. De werken kaderen in het grotere project van de Sint-Bernardusroute dat zorgt voor een veilige fietsroute van Wilrijk naar Hemiksem.

Gedurende de werken wordt de overweg aan de Bredestraat en Sint-Bernardsesteenweg afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen volgens Infrabel oversteken via een tijdelijke passage.

Omleiding
Wegenwerken vragen spijtig genoeg ook steeds om een tijdelijke omleiding. Dat is nu niet anders. Al van op de A12 wordt de wegomlegging aangegeven voor wie naar Hemiksem rijdt. Het vrachtverkeer gaat via de A12. Hiervoor zal reeds in Wilrijk en Hoboken de nodige signalisatie staan.

Het verkeer dat vanuit Hemiksem richting Antwerpen gaat, kan via de Bredestraat en Van Praetstraat langs Umicore naar Antwerpen rijden.

Voor het verkeer richting Schelle, Aartselaar of het centrum van Hemiksem wordt er een omleiding voorzien via de Tulpenlaan, Assestraat, Kerkeneinde, Kleidaallaan, Bouwerijstraat en Abdijstraat.

Het plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Moerelei, de bloemenwijk en Arendweg.

De Lijn
De buslijnen 290, 291 en 295 en het plaatselijk verkeer volgen het traject Moerelei, Begoniaweg, Irisweg, Varenstraat, Arendweg, Bredestraat (of omgekeerd).

Lijn 298 gaat vanaf de Gemeenteplaats via Lindelei, Bredestraat en de Van Praetstraat om daarna opnieuw de normale reisweg te volgen. Een lijst van de niet bediende haltes en de vervanghaltes vind je hier

Aanpassingen overweg
De overweg zal vernieuwd worden met prefab betonblokken die garant staan voor een beperkt onderhoud, een groot wegcomfort en minder lawaaihinder. Het aangrenzende wegdek wordt tegelijk heraangelegd in asfalt.

Daarnaast zal de overweg ook breder worden gemaakt voor de toekomstige nieuwe fietspaden die later door Stad Antwerpen en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) zullen worden aangelegd.

Sint-Bernardusroute
De werken aan de overweg aan de Bredestraat kaderen in een breder project waarbij er een veilige fietsroute van 9,5 km wordt aangelegd tussen Wilrijk en Hemiksem. Deze Sint-Bernardusroute komt er door intense samenwerking tussen BAM, de stad Antwerpen, het district Hoboken en de gemeente Hemiksem en dankzij steun van de provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest. De Sint-Bernardusroute kadert op haar beurt in het ‘Masterplan 2020’ waarbij ingezet wordt op duurzame mobiliteit door de aanleg van bijna 100 km aan fietspaden. Op het kaartje bij de afbeeldingen bovenaan zijn de nieuw aan te leggen fietspaden aangeduid in het rood.

Traject
De Sint-Bernardusroute loopt van Wilrijk, over Hoboken tot Hemiksem. Vanaf het Nachtegalenpark vertrekt de route via de Eglantierlaan naar de VIIde-Olympiade laan, De Bruynlaan, Antwerpsesteenweg en Louisalei om dan langs spoorlijn 52 richting Hemiksem af te buigen. Eens voorbij de Sint-Bernardsesteenweg buigt de route via de Moerelei opnieuw af naar het centrum van Hemiksem.

Het fietstraject langs spoorlijn 52 is het laatste stuk van de Sint-Bernardusroute dat moet worden aangelegd. De bouwvergunning is afgeleverd en ondanks enkele aanslepende onteigeningsprocedures van tuintjes die aan de spoorlijn grenzen, start de aanleg normaal in het voorjaar van 2016.

Tijdens de eerste dagen van de werken zal er extra politietoezicht zijn om alles in goede banen te leiden. We rekenen op jullie medewerking en begrip gedurende de werken.

Downloads

pdf
De Lijn.pdf
Grootte: 115 KB

Contact

Administratie Technische Dienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 62
E-mail: technischedienst@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 20/07/2020, 21/07/2020, 02/11/2020, 11/11/2020, 25/12/2020
Deze dienst is nu gesloten
;