Menu

Naar de lijst

Wegenwerken in Hemiksem

Gepubliceerd op
Wegenwerken

11 JUNI - In de periode tussen 14 juni en 20 augustus zal er een aangepaste verkeersregeling gelden in de Assestraat en Kerkeneinde. Tijdens de werken zal men de waterleiding vervangen.

Meer info en de plannen met de verschillende verkeerssituaties kan u hier terugvinden.

9 JUNI - Van 14 juni tot en met 25 juni zijn er werken voorzien in Kerkeneinde in opdracht van Proximus. Er zal een nieuwe bekabeling onder het voetpad worden voorzien. De werken gebeuren in twee fasen.

Fase 1

Er is een parkeerverbod voorzien van huisnummer 32 tot 103. Er zal een wegversmalling zijn vanaf huisnummer 44. Het voetpad en een meter van de rijbaan van huisnummer 13 tot 75 zal ingenomen worden voor de werken.

Fase 2

Er zal een parkeerverbod aan de even zijde vanaf Kleidallaan gelden. Het voetpad en een meter van de rijbaan zal voor een stuk ingenomen worden vanaf huisnummer 103 tot 113.
De nodige verkeerssignalisatie zal worden aangebracht om dit alles in goede banen te leiden.

31 MEI - Van 7 juni 11 juni kan er verkeershinder mogelijk zijn in de Bouwerijstraat. Net over de spoorwegovergang ter hoogte van huisnummer 2 zal de weg maar langs één kant beschikbaar zijn. 

Deze nutswerken zijn in opdracht van Pidpa. 

De nodige verkeerssignalisatie zal worden aangebracht om dit alles in goede banen te leiden.

26 MEI - Infrabel laat ons weten dat er vier nachten op rij zal gewerkt worden aan het spoor tussen Antwerpen-Zuid en Boom. 

Concreet start men vrijdagnacht (28/05) en werkt men vier nachten op rij. Men gaat het spoor klaarmaken voor de zomer door de ballast die zich onder en rond de spoorstaven bevindt te verstevigen. Bij warm weer wil metaal namelijk uitzetten en zonder de nodige ballastversteviging zouden deze thermische spanningen in de spoorstaven problemen kunnen opleveren. Deze werken vinden opnieuw plaats op verschillende locaties waardoor de hinder zich niet op een locatie gedurende een hele nacht situeert.
Het gaat om noodzakelijke onderhoudswerken die de veiligheid van het treinverkeer moeten waarborgen.

20 MEI - Ook deze nacht zullen er werken aan de spoorweg ter hoogte van het station plaatsvinden. Dit kan eventueel voor geluidshinder zorgen.

11 MAART - Van 15 maart tot en met 19 april zal de Van Praetstraat (Hoboken) enkelrichting worden voor het verkeer komende van de Bredestraat door nutswerken. Voor het verkeer komende van de Adolf Greinerstraat wordt er plaatselijk een omleiding voorzien.

De nodige verkeerssignalisatie zal worden aangebracht om dit alles in goede banen te leiden.

1 FEBRUARI - 

Tussen 13 en 21 februari werkt Infrabel aan de vernieuwing van de spoorinfrastructuur. Vooral het weekend van 20 en 21 februari zal iets meer hinder veroorzaken voor de reizigers.

Een bus vervangt dan de S32-treinen Puurs – Roosendaal (NL) tussen Hoboken-Polder en Antwerpen-Berchem. De hinder zal tot een minimum herleid worden maar het is mogelijk dat je ook aan de overwegen iets langer zal moeten wachten omdat de lijnen Poperinge-Antwerpen en Oostende-Antwerpen worden omgeleid en via de lijn door onze gemeente zal lopen. Er zal dus de komende dagen meer doorgaand treinverkeer te merken zijn.

Meer info op de site van Infrabel

26 JANUARI - 

Vanaf maandag 1 tot en met vrijdag 12 februari zal de gemeentelijke groendienst de bomen snoeien in de Heiligstraat.

Om de werken vlot en veilig te kunnen laten doorgaan zullen er plaatselijk parkeersverbodsborden worden geplaatst vanaf 29 januari.

We vragen je om het parkeerverbod te respecteren zodat de werken vlot en veilig kunnen verlopen.

18 JANUARI - 

Vanaf woensdag 20 tot en met vrijdag 29 januari zal de doorgang naar de garages in de Parklaan versperd zijn door het heraanleggen van de toegangweg.

De garages zullen tijdens deze periode niet toegankelijk zijn.

6 JANUARI - 

Vanaf maandag 11 tot en met woensdag 13 januari worden de oprit en het groenvak ter hoogte van Kerkeneinde 135 opnieuw aangelegd.

Het rijvak richting Hemiksem wordt hierdoor plaatselijk afgesloten en verkeer kan wisselend door via het andere rijvak (richting Aartselaar) door middel van tijdelijke verkeerslichten. 


UPDATE 26 NOVEMBER - 

Voor werken in opdracht van Infrabel zal de spooroverweg in de Bouwerijstraat afgesloten worden van vrijdag 27 november (22u) tot en met woensdag 2 december (19u). Een plaatselijke omleiding zal worden voorzien.

Voetgangers en fietsers kunnen de spooroverweg blijven gebruiken.

Er wordt zowel overdag als 's nachts gewerkt. De werken kunnen voor enige geluidshinder zorgen.

UPDATE 22 OKTOBER - 
De werken aan de Parklaan (zie hieronder) worden verlengd tot en met 30 oktober wegens bijkomende werkzaamheden aan de nutsleidingen. Dit heeft dus ook gevolgen voor het parkeren.

UPDATE 16 OKTOBER - 
Vanaf maandag 19 t.e.m. vrijdag 23 oktober zal de doorgang via de Parklaan naar de achterliggende garages tussen de Parklaan, de Plataanlaan, de Meidoornlaan en de Jan Sanderslaan onderbroken zijn voor herstellingswerken.

Om deze werken vlot te kunnen uitvoeren wordt er aan de bewoners gevraagd om wagens buiten de werfzone te parkeren, inclusief de wagens van bewoners die over opritten beschikken. Op deze manier kunnen onze diensten de werken vlot uitvoeren zodat iedereen snel kan genieten van een mooie heraangelegde straat.

UPDATE 9 OKTOBER - 

Voor werken in opdracht van Infrabel zal de overweg in de Bouwerijstraat afgesloten worden van 6 tot 11 november.

UPDATE 29 JULI - 

Vanaf 3 tot en met 5 augustus zal er gewerkt worden aan het kruispunt Parklaan en Assestraat. Dit kan enige hinder ter hoogte van het voetpad en het fietspad met zich mee brengen bij de afwerking van de aansluitingen.

UPDATE 15 JULI - 

Er zijn werken gepland aan de spooroverweg Bouwerijstraat/Statieplaats.
Hierdoor zal de overweg gesloten zijn vanaf donderdag 16 juli om 22 uur tot 6 uur op vrijdagochtend 17 juli.

UPDATE 15 JUNI -

De mensen van de groendienst laten ons weten dat het snoeien van de bomen in de Assestraat vlotter is verlopen dan verwacht. De straat is morgen weer open voor alle verkeer.

UPDATE 9 JUNI -

De zuilbeuken in de Assestraat zullen gesnoeid worden. Daarom zal er in de Assestraat tussen gemeenteplaats en toegangspoort kasteeldomein vanaf maandag 15 juni om 8.30u tot en met dinsdag 16 juni (16u) geen verkeer mogelijk zijn om de werken veilig te laten verlopen. Doorgaand verkeer dient de omleiding te volgen via de UNO-laan. In functie van de vordering van de snoeiwerken is het mogelijk dat er op donderdag 18 juni verder gewerkt wordt.


UPDATE 4 JUNI -
Vanaf 8 juni wordt er in de Parklaan gestart met de werken voor een volledige heraanlegging.
Er wordt in verschillende fasen gewerkt en plaatselijk zal er een omleiding voorzien worden.
Na voltooiing van de werken in december zal de Parklaan omgevormd zijn tot fietsstraat.


UPDATE 20 MEI -

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats in de Abdijstraat, richting Sint-Bernardsesteenweg. Het voetpad wordt deels heraangelegd en is hierdoor onderbroken tot en met 25 mei. Fietsers moeten afstappen voor ieders veiligheid. 

Vanaf maandag 18 mei zullen er gedurende 2 weken onderhoudswerken uitgevoerd worden aan het fiets-/voetpadje naast de Vliet (ter hoogte van Kerkeneinde/Kleidaallaan). Je kan je fiets- of wandeltocht omleggen via de Zinkvalstraat.


Contact

Administratie Technische Dienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 62
E-mail: technischedienst@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 21/07/2021, 01/11/2021, 02/11/2021, 11/11/2021, 12/11/2021, 24/12/2021, 31/12/2021
Deze dienst is nu gesloten
;