Menu

Naar de lijst

Wat na de storm?

Gepubliceerd op
storm

We hebben gisteren allemaal gemerkt dat de storm met code oranje ernstig diende genomen te worden. Over heel het land is de schade aanzienlijk maar gelukkig in de meeste gevallen met slechts beperkte materiële schade. 

De brandweer is gisteren nog tot laat in de nacht bezig geweest met het tijdelijk herstellen van daken om de veiligheid voor bewoners en voetgangers te garanderen. Ook voor het verwijderen van gevaarlijke situaties bij omgevallen bomen werd het noodnummer 1722 vaak gebeld. Nu de storm is gaan liggen kan de schade echt zichtbaar geïnventariseerd worden. 

Vandaag, maandag, blijft het noodnummer 1722 nog actief. Je kan niet-levensbedreigende situaties als gevolg van de storm via dit nummer doorgeven. Indien er rechtstreeks gevaar dreigt, bel je best nog naar het nummer 112.

Wellicht heb je nog tal van vragen indien je slachtoffer bent van materiële schade aan de woning of voertuig. Met de onderstaande tips kan je verder aan de slag.

Je woning

    • Is je dak beschadigd? De hulpdiensten kunnen bepaalde beschadigde daken tijdelijk bedekken met zeilen (kortetermijnoplossing). Stel de herstelling van een beschadigd dak niet uit, zo vermijd je extra problemen. Contacteer snel een privéaannemer.
    • Als de storm puin meegevoerd heeft, vraag dan na bij je gemeente of zij een ophaling voorzien.
    • Bel 112 om elke wegversperring te melden (omgevallen boom, modderstroom, …).

Verzekeringen

  • Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Hij/zij zal al je vragen beantwoorden en je helpen om de procedure op te starten om het schadegeval te regelen.
  • Neem foto’s van de beschadigde plaatsen: ze kunnen nuttig zijn voor je verzekeringsdossier.
  • Informeer je of het Rampenfonds in jouw situatie zal tussenkomen. 

;