Menu

Naar de lijst

Vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum gezocht

Gepubliceerd op
vrijwilligers

Eerstelijnszone RupeLaar is volop het  vaccinatiecentrum Log!Ville aan het voorbereiden om zo snel mogelijk op te starten. Hiervoor kunnen ze alle hulp gebruiken, van studenten tot gepensioneerden en van logistieke medewerkers tot medisch personeel.

Ben je arts, verpleegkundige of student verpleegkunde of student geneeskunde?

Hier aanmelden

We zoeken ook heel wat andere vrijwilligers om het vaccinatiecentrum vlot te doen draaien; voor de administratie, logistiek,...

Hier aanmelden


Oproep COVID-coaches lokaal contactonderzoek

Daarnaast zoekt de eerstelijnszone ook nog andere vrijwilligers. Na de telefonische contactopname door het huidige team van bellers worden alarmsignalen, ongerustheden en/of hulpvragen in kaart gebracht en gerapporteerd naar het Covid-19 team. Het Covid-19 team beschikt over een Field Agent die huisbezoeken voorziet.

Vanaf januari 2021 zullen er ook drempelbezoeken voorzien worden en dit specifiek voor de doelgroep: 65+, anderstaligen, kwetsbaren. Tijdens dit drempelbezoek bouw je een vertrouwensrelatie op en informeer je de patiënt over de Covid-19 maatregelen en de gevolgen van een positieve test. Een pakket met informatie wordt dan ook meegegeven.

Daarnaast wordt er verwacht:

  • Je coacht hem/haar over de richtlijnen die hij/zij moet volgen.
  • Je meldt drempels die de quarantaine niet mogelijk maken aan de teamleider van de eerstelijnszone die jou wegwijs maakt in de sociale kaart (welzijn en gezondheid) om te gerichte hulp te matchen.

Alvorens te starten is er een opleiding voorzien door het Covid-19 team, onderaan kan je  inschrijven voor enkele momenten. Tussendoor zijn er ook intervisiemomenten gepland en blijft het team bereikbaar bij vragen. 

Hier aanmelden


;