Menu

Naar de lijst

Vrijwilligers noodplanning gezocht

Gepubliceerd op
cable-call-communication-33999

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle omhelst), zoeken we vrijwilligers om de telefooncentrale en/of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.

We zoeken personen die het niet erg vinden om 's nachts uit hun bed gebeld te worden, die anderen graag willen verder helpen en stressbestendig, diplomatisch en discreet zijn.

Bij een incident kan er een noodnummer geopend worden, waar bezorgde burgers terecht kunnen voor meer informatie. Wij zoeken vrijwilligers die deze telefoons willen beantwoorden.

Daarnaast kan er ook opvang in scholen of andere gebouwen georganiseerd worden, indien getroffenen niet meteen naar huis kunnen bij een incident. Daarvoor zoeken wij vrijwilligers, die deze personen willen opvangen, noteren wie aanwezig is en voorzien van koffie en dergelijke.

We voorzien een opleiding en oefening in juni.

Heb je interesse en wil je meer weten over de rol van vrijwilligers bij incidenten, dan kan je contact opnemen met de ambtenaar noodplanning Waterkant: Audrey Bertens. Je kan haar bereiken op het nummer 03 880 52 56 of via mail op rampenambtenaar@boom.be


;