Menu

Naar de lijst

Vlaamse vragenlijst onderzoek gemeentemonitor

Gemeentemonitor

Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! 

Voor de Vlaamse overheid en je gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in jouw gemeente?

De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.

Vragenlijst
Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag “Wat vind jij van je gemeente?”. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult. De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. We behandelen alle gegevens vertrouwelijk en anoniem. Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt.

5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.

De onderzoeksresultaten verwachten we in het voorjaar 2018. Wil je nu al meer weten over de gemeentemonitor, dan kan je al een kijkje nemen op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be.

Indien je vragen of opmerkingen hebt, kan je vanaf 22 maart 2017 terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

Het onderzoek gebeurt door of in opdracht van de Studiedienst van de Vlaamse Regering & het Agentschap Binnenlands Bestuur.


;