Menu

Naar de lijst

Visienota Routeplan 2030 goedgekeurd

Gepubliceerd op
logo vervoerregio

De Vervoerregioraad Antwerpen heeft de visienota van het Routeplan 2030 voor de Vervoerregio Antwerpen voorgesteld op 27 juni. 

Vervoerregio Antwerpen is een proefproject binnen het project van basisbereikbaarheid en maakt een vervoerplan op dat mobiliteit in een ruimte context bekijkt. De aanleiding hiervoor is de groeiende problematiek waarbij het huidige mobiliteitssysteem tegen zijn limieten aanbotst.

Deze vervoerregio bestaat uit 33 gemeenten, waaronder ook Hemiksem, en stelt 10 gedeelde ambities voor als eerste stap naar een algemene bereikbaarheid van de gehele regio. Niet alleen een kwaliteitsnetwerk van openbaar vervoer maar ook het aanleggen van comfortabele, directe en veilige fietsverbindingen behoren tot de belangrijkste ambities. Met het oog op de sluiting van de Antwerpse ring door de Oosterweelverbinding zal ook het hoofdwegennet worden vervolledigd en worden de aansluitingen op de snelwegen nog verbeterd. 
Met dit mobiliteitsplan zal reizen van deur tot deur in de toekomst veilig, vlot, betrouwbaar en aangenaam moeten verlopen. 

De opmaak van de visienota kwam tot stand door de inbreng van betrokken steden en gemeenten maar ook de burgerbewegingen hebben hiertoe een bijdrage geleverd. 

Meer info over het Routeplan 2030 en basisbereikbaarheid kan je vinden op de website www.basisbereikbaarheid.be/vervoerregioantwerpen

Downloads

pdf

;