Menu

Naar de lijst

Verhoogde energiepremies voor beschermde afnemers

Gepubliceerd op
temperatuur

Veel gezinnen hebben het door de coronacrisis extra moeilijk om hun energiefactuur te betalen. Daarom wordt het sociaal energiebeleid in Vlaanderen uitgebreid en aangescherpt.

Er zijn niet alleen verhoogde energiepremies voor beschermde afnemers, maar die groep wordt ook tijdelijk uitgebreid zodat meer gezinnen kunnen rekenen op extrasteunmaatregelen om hun elektriciteits- of aardgasfactuur te verlagen. Zo kunnen beschermde afnemers een gratis energiescan aanvragen. Een energiedeskundige gaat dan op zoek naar tips om het energiegebruik te verminderen. Daarnaast kunnen ze rekenen op sterk verhoogde energiepremies als ze hun huis isoleren of hun verwarmingsinstallatie vervangen. Beschermde afnemerskomen ook in aanmerking voor de huur-en isolatiepremie. Via het Energiehuis kan men tot 15.000 euro renteloos lenen om zijn woning energiezuinig te maken en zo hun energiefactuur te verlagen. 

Uitbreiding sociaal tarief 

Tot eind december 2021 heeft een bijkomende groep huishoudens recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Wie niet tot de groep van beschermde afnemers behoort, maar wel wil besparen op de energiefactuur, kan kosteloos op zoekgaan naar een goedkopere energieleverancier via de website van de VREG. 

Meer informatie over het sociaal energiebeleid en de maatregelen vindt u op www.energiesparen.be/sociaal


;