Menu

Naar de lijst

Verbod op vuurwerk in de provincie Antwerpen

Gepubliceerd op
Rookverbod

Ieder jaar wordt vastgesteld dat personen verwond geraken bij het gebruik van pyrotechnisch materiaal of bij verbrandingen in open lucht.

Daarom is het nog tot 15 januari 2021 verboden om op het grondgebied van de provincie Antwerpen vuurwerk af te steken, voetzoekers te laten ontploffen, carbuurkanonnen af te vuren of wensballonnen op te laten in de openbare ruimte of wanneer de kans bestaat dat het afgevuurde materiaal terecht kan komen op of in de openbare ruimte.

Vuurwerk is mooi maar kan ook heel wat complicaties meebrengen. Ongevallen met vuurwerk leggen een grote druk op de hulpdiensten, die nu, in de fase van de pandemie prioritair beschikbaar moeten zijn voor de behandeling van de slachtoffers van de coronapandemie. Daarom besliste de Antwerpse provinciegouverneur om dit verbod uit te vaardigen. 

In de openbare ruimte van het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen is het zichtbaar particulier bezit, het vervoer, het tonen, uitstallen evenals elke voorbereidende handeling voor het ontsteken of doen knallen of oplaten van de in artikel 1 vermelde producten, verboden tot en met 15 januari 2021.

Tot en met 15 januari 2021 is het voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen verboden om ontploffend vuurwerk, feestvuurwerk (behoudens categorie F1) of seinvuurwerk, bij zich te hebben zonder toelating van een bevoegde autoriteit.

Minderjarigen jonger dan 16 jaar mogen nooit in het bezit zijn van vuurwerk, behalve als dit wettelijk is toegelaten.

Dit besluit is in werking tot en met 15 januari 2021.

Downloads

pdf
POLITIEBESLUIT VUURWERK.pdf
Grootte: 277 KB

;