Menu

Naar de lijst

Vaccinatiecentrum RupeLaar klaar om 85-plussers te ontvangen

Gepubliceerd op
griepprik

Na een geslaagde vaccinatiedag vorige zaterdag maakte het Vaccinatiecentrum RupeLaar zich nu op om 1100 85-plussers te verwelkomen. Die kunnen vanaf vrijdag 19 maart in het centrum aan de Galileilaan in Niel terecht.

Wie in Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst of Schelle woont, kan zoals geweten voor het coronavaccin terecht op het Wetenschapspark in Niel. De bevolking wordt hiervoor per brief uitgenodigd en dat volgens de prioritaire groepenlijst.

Vorige zaterdag werden opnieuw bijna 1.000 inwoners uit onze eerstelijnszone gevaccineerd en dat verliep prima. Veel bezoekers hadden ook lof voor het vlotte onthaal en de werkwijze wat een opsteker is voor de vrijwilligers en staf die er werkt.

Nadat eerst de zorgverstrekkers en prioritaire beroepen aan de beurt kwamen, zijn we nu klaar om de 85-plussers te ontvangen.

Zij werden inmiddels per brief uitgenodigd.

In de praktijk is de kans groot dat deze 85-plussers door familieleden of kennissen naar het vaccinatiecentrum worden gebracht, maar we zetten nog graag de informatie rond de mobiliteit op een rijtje:

Per auto

Het vaccinatiecentrum is bereikbaar via de rotonde komende van de N171 of Pierstraat. Om het verkeer naar het vaccinatiecentrum vlot te laten verlopen, zal de toegang tot de Galileilaan vanop de Matenstraat eenrichtingsverkeer worden ingesteld.

Gele bewegwijzering gidst je vanaf beide richtingen. Een parkeerwachter begeleidt je ter plaatse verder.

Met het openbaar vervoer

Met buslijn 295 Antwerpen-Niel-Reet-Boom kan je afstappen aan het kruispunt van de Pierstraat met de ’s Herenbaan.

Met buslijn 500 kan je aan de halte Reet Hof Daman gebruik maken van onze shuttledienst tot aan het vaccinatiecentrum. Opgelet: deze shuttle rijdt enkel tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum.

Per trein:

De NMBS kondigde aan dat vanaf zondag 21 maart iedereen die zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen een gratis treinticket krijgt. Het gratis treinticket is een heen- en terugticket, geldig in tweede klasse, en dat alleen op de dag van de vaccinatie. Wie gebruik wil maken van het ticket, wordt gevraagd het samen met de uitnodiging of de afspraakbevestiging voor de vaccinatie spontaan te tonen aan de treinbegeleider.

Concreet zou je dan kunnen afstappen aan het station van Niel en daar met een deelfiets van Cloudbike verder rijden.

Heb je aangepast vervoer nodig of ben je minder mobiel?

Je kan een aanvraag doen bij Vlotter. Dat kan

1)via onze telefooncentrale (03 269 30 00, op werkdagen van 9u tot 19u), wij verbinden je dan door naar Vlotter;

2)of per mail aanvragen via vervoer@vlotter.be ;

3)of je kan rechtstreeks bellen op 03 843 39 12 (Rolkar Rivierenland): let op: enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u. Via mail kan ook: rolkar.rivierenland@vlotter.be

Dit aangepast vervoer is berekend op een vast tarief van 10 euro.

Per taxi

Er zijn met de deelnemende taxibedrijven afspraken gemaakt rond tarieven en dergelijke. Zo betaal je het vast tarief van 20 euro om je heen en weer te laten rijden naar het vaccinatiecentrum.

Via ons infopunt 03 269 30 00 kun je de taxicentrale bereiken.

Met de fiets - deelfiets

Je kan met de fiets het vaccinatiecentrum bereiken via de ’s Herenbaan of de Galileilaan. Ook met de slimme deelfietsen van Cloudbike kan je ons bereiken. Een fietsenparking is voorzien links van onze inkomtent.

Ter herinnering:

Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken. Het is dus onnodig om hiervoor al vooraf te bellen naar het vaccinatiecentrum.

Tot slot … zijn de vaccins veilig?

We krijgen uiteraard net als andere vaccinatiecentra de vraag of de vaccins wel veilig zijn.

Het vaccin – van welke producent ook - is veilig en uitgebreid getest. De administratieve procedure was korter omdat het van wereldbelang is. Alle veiligheidsstappen werden gezet. De Europese goedkeuring garandeert dat het betrouwbare vaccins zijn. Bijwerkingen zijn mogelijk, maar meestal zijn ze mild en gaan ze spontaan over.

Mensen die gevaccineerd worden bij ons, krijgen ook een flyer mee met daarop meer informatie over die mogelijke bijwerkingen.


;