Update werken Assestraat - Gemeenteplaats - U.N.O.-laan (29/03/2024)

Gepubliceerd op  vrijdag 29 mrt 2024 om 12:47 uur

Algemene update

Eerder deze week heeft de aannemer de onderlaag asfalt gelegd op het deel U.N.O.-laan en het kruispunt Gemeenteplaats – U.N.O.-laan. Een onderaannemer heeft de bomen geplant op de U.N.O.-laan en Gemeenteplaats. Het monument werd succesvol verplaatst. De werken aan de waterpartij en het nieuwe kunstwerk zijn van start gegaan. De afwerking vordert goed.

De aannemer voorziet op 16 en 17 april de toplaag asfalt te kunnen leggen op de U.N.O.-laan en Gemeenteplaats tot net voor het kruispunt. Er zal een speciaal soort asfalt gebruikt worden dat beter in het geheel van de Gemeenteplaats past en tegelijk een hoge slijtvastheid heeft. Deze toplaag zal enkele dagen moeten uitharden. De toegang over de Gemeenteplaats richting Frans Blocklaan is gedurende die periode niet mogelijk voor wagens. De aannemer zal de rijbaan afsluiten.

Op 24 en 25 april is voorzien om de toplaag asfalt te leggen in de Assestraat en op het kruispunt met de Gemeenteplaats. Ook deze laag zal enkele dagen moeten uitharden. Om dit mogelijk te maken, zal het verkeer tijdelijk een omleiding moeten volgen. De aannemer voorziet de nodige signalisatie. Ten laatste 3 mei zal het verkeer terug kunnen rijden via het kruispunt en de Assestraat. De Gemeenteplaats zal na 3 mei nog even voorbehouden blijven voor plaatselijk verkeer, omwille van de nodige afwerkingen op het plein. 

Zijn de werken na 3 mei dan bijna voorbij?

Na 3 mei volgen hier en daar nog kleinere afwerkingen op de Gemeenteplaats en de U.N.O.-laan. De speeltuin moet nog geplaatst worden en de petanquebaan wordt nog verplaatst. Ook het nieuwe kunstwerk, de elektriciteitskasten voor de markt en de nieuwe openbare verlichting komen er nog aan. Ten slotte zal het frituur nog verplaatst worden naar de nieuwe locatie.

Naar top