Update werken Assestraat - Gemeenteplaats - U.N.O.-laan (27/09/2023)

Gepubliceerd op  woensdag 27 sep 2023 om 12:42 uur

Algemene update

Traject Kleidaallaan - Parklaan: De voetpaden worden verder afgewerkt, de plantvakken worden verder opgevuld. De verkeerssignalisatie wordt aangebracht. Dit traject blijft voorlopig alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Traject Parklaan - Ingang kasteel: De aannemer brengt klinkers aan in de rijweg en legt de parkeervakken aan. Men voorziet een funderingslaag asfalt op de fietsstrook. Fluvius komt op dit deel nieuwe openbare verlichting plaatsen.

Ingang kasteel - Gemeenteplaats: De funderingslagen asfalt zijn aangelegd. De voetpaden worden aangelegd. Daarna kan de toplaag met Combecell, een soort asfalt met epoxy aangelegd worden. Dit materiaal moet minder lang uitharden en veroorzaakt minder rijgeluiden dan de eerst voorziene uitgewassen beton. Het benadert wel de slijtvastheid van beton. Als de toplaag aanglegd is kan het kruispunt Heiligstraat - Lindelei opnieuw open.

Gemeenteplaats tot Frans Blocklaan: De bestaande asfaltlagen zijn weggenomen en de pompen om grondwater op te pompen tijdens de rioleringswerken zijn geplaatst. De aannemer is deze week begonnen met de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel. Er is een doorgang voorzien aan de kant van het oude gemeentehuis voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. 

Naar top