Update werken Assestraat - Gemeenteplaats - U.N.O.-laan (24/08/2023)

Gepubliceerd op  donderdag 24 aug 2023 om 12:41 uur

Algemene update

De zomervakantie loopt op zijn einde, en ook het bouwverlof is al een tijdje voorbij voor de aannemers die werken aan de Assestraat en Gemeenteplaats.

Traject Kleidaallaan - Parklaan: tegen midden september zal het traject tussen de Kleidaallaan tot en met het kruispunt met de Parklaan afgewerkt zijn. Alleen de rode asfalt voor het fietspad zal later nog toegevoegd worden. 

Traject Parklaan - Ingang kasteel: op het stuk tussen de Parklaan en het kasteel moet de aannemer de laatste rioleringswerken nog uitvoeren. Later start ook daar de afwerking van de rijweg en voet- en fietspaden.

Traject ingang kasteel - kruispunt Gemeenteplaats: de rioleringswerken van het kasteel tot en met het kruispunt van de Assestraat met de Gemeenteplaats zijn afgewerkt. Er worden nog enkele huisaansluitingen gerealiseerd. Vervolgens wordt het kruispunt verder afgewerkt. Midden september zal er een betonnen eindlaag aangebracht worden op de rijweg. Dit moet uitharden, zodat tegen midden oktober het kruispunt gedeeltelijk open kan. De doorgang tussen Lindelei en Heiligstraat zal zo opnieuw toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen. 

Traject kruispunt Gemeenteplaats - Frans Blocklaan: midden september starten de rioleringswerken op de Gemeenteplaats, tussen het kruispunt met de Assestraat en de Frans Blocklaan. De aannemer zal steeds mogelijkheden voorzien om als voetganger of met fiets aan de hand de Gemeenteplaats te kunnen oversteken. De handelaars zullen altijd bereikbaar blijven. De timing is zoals steeds afhankelijk van weersomstandigheden en onvoorziene zaken.

Naar top