Update werken Assestraat - Gemeenteplaats - U.N.O.-laan (14/12/2023)

Gepubliceerd op  donderdag 14 dec 2023 om 12:44 uur

Algemene update

Traject Kerkeneinde – Parklaan: Alle riolerings- en wegenwerken zijn uitgevoerd. De rode toplaag op het fietspad is aangebracht. De aanplantingen en verkeersborden worden verder afgewerkt.

Traject Beukenlaan – Ingang kasteel: De onderlaag voor het fietspad en de betonklinkers voor de rijweg zijn volledig gelegd. De voetpaden worden op dit moment aangelegd. De rode toplaag voor het fietspad kan pas later aangelegd worden. Deze speciale soort asfalt kan niet bij alle weersomstandigheden gelegd worden en is niet altijd beschikbaar bij de leverancier.

Traject ingang kasteel – Gemeenteplaats: Door de natte en koude weersomstandigheden zijn een aantal werken opgeschoven. De toplaag is hierdoor nog niet aangelegd.

De onderlaag voor het fietspad en rijweg zijn wel al aangelegd. De voetpaden met kasseien uit natuursteen worden aangelegd of afgewerkt in de Assestraat en Gemeenteplaats aan de kant van de Heiligstraat.

Gemeenteplaats tot Frans Blocklaan: De rioleringswerken zijn afgerond en de onderlaag voor de rijweg is aangelegd. De aannemer is volop bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van het plein, de plantvakken, horeca-terrassen en nieuwe openbare verlichting.

UNO-laan: Midden januari zal, bij gunstige weersomstandigheden, de aannemer starten met het opbreken van de weg en de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel.

Van zodra deze werken starten zal het kruispunt Gemeenteplaats – Lindelei- Assestraat – Kerkeneinde open gesteld worden. Het verkeer zal op dit traject rijden over de onderlaag.

Van zodra het deel UNO-laan helemaal is afgewerkt is en terug open is voor alle verkeer, zal de toplaag aangebracht worden op het kruispunt Gemeenteplaats en Assestraat tot aan kasteel. 

Naar top