Menu

Naar de lijst

Uniek receptenboekje met streekproducten door topchefs

Gepubliceerd op
Cover receptenboekje

Met streekproducten uit de Rupelstreek en de Zuidrand nieuwe, unieke smaakcombinaties creëren, dat was de uitdaging die enkele topchefs uit de regio met veel enthousiasme aangingen.

In het receptenboekje toont de streek zich van haar beste en vooral lekkerste kant. Het biedt de lezer de nodige ingrediënten om met de gerechten van topchefs uit de regio én met lokale, pure streekproducten, aan de slag te gaan.

De streekproducten worden niet alleen verwerkt in heerlijke recepten; ze worden bovendien gepresenteerd op ambachtelijk gemaakt keramiek van lokale creatievelingen uit de Rupelstreek en de Zuidrand. Zo is het helemaal een culinair avontuur uit eigen streek!

Lokale economie ondersteunen

Maar, meer dan louter een culinair project, wil het boekje ook de lokale economie, nl. de producenten en leveranciers van streekproducten en de horeca in deze moeilijke tijd ondersteunen. Wie kiest voor streekproducten, kiest voor kwaliteitsproducten die lokaal en ambachtelijk gemaakt worden door gepassioneerde vakmensen. Het boekje bevat een handig overzicht van alle lokale producenten en leveranciers.

Waar te verkrijgen? 

Vanaf 4 november zal het receptenboekje gratis te verkrijgen zijn in alle gemeentehuizen uit de regio. Later volgen nog andere locaties zoals de bibliotheken, de streekproducenten zelf, verkooppunten van streekproducten, musea...

Smaakliefhebbers kunnen het boekje ook online downloaden via: www.toerismerupelstreek.be


Contact

Toerisme Rupelstreek

Toerisme Rupelstreek vzw
Schommelei 1 bus 3 (PRD De Schorre)
2850 Boom

Tel: 03 880 76 25
E-mail: info@toerismerupelstreek.be
Website: http://www.toerismerupelstreek.be/

;