Menu

Naar de lijst

Subsidies voor gebruik en verbruik Fairtrade producten

Gepubliceerd op
Fairtrade

In 2011 kreeg onze gemeente het label “Fairtrade” mee. De titel van Fairtrade-gemeente betekent dat ons lokaal bestuur eerlijke handel een belangrijk thema vindt.

Fairtrade bezorgt lokale producenten in het Zuidelijk halfrond een menswaardig en eerlijk inkomen. Door de combinatie van een eerlijk onderhandelde prijs en de Fairtradepremie kunnen de producenten in de ontwikkeling van hun gemeenschap investeren. 

Fairtrade garandeert een duurzaam partnerschap, met respect voor mens en milieu.

Om onze verenigingen en organisaties te stimuleren in het gebruik van Fairtrade producten kunnen zij subsidies aanvragen als ze tijdens een activiteit hiervan gebruik maken.

Door de gemeentelijke Noord-Zuidraad werd hiervoor een subsidiereglement opgemaakt. Concreet betekent dit dat verenigingen 10% subsidie krijgen op de aankoopfactuur van de Fairtrade producten (en dit met een maximum van € 250 op jaarbasis).

We verwachten wel dat de bezoekers of deelnemers aan de activiteiten gesensibiliseerd worden over het gebruik van de producten uit eerlijke handel.

Depot Deluxe

Ook in Depot Deluxe kunnen er via de brouwer Fairtrade producten besteld worden. Een lijst van beschikbare producten vind je ook op de website.

Je kan hier op onze website het reglement vinden.


Contact

Laura Beeckaert

Maatschappelijk assistent
03 288 26 84
laura.beeckaert@hemiksem.be
;