Menu

Naar de lijst

Stel noodzakelijke zorg niet uit, ook niet in Covid-19-tijden

Gepubliceerd op
affiche_hebJeKlachten

Vandaag stellen heel wat patiënten hun noodzakelijke zorg uit. Ze zijn bang om besmet te raken of willen de artsen en het zorgpersoneel in deze Covid-19-tijden niet overbelasten. 

Ook apothekers stellen vaak uitstelgedrag vast. Noodzakelijke zorg uitstellen kan nochtans een grote impact hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen. Samen met alle zorgverleners in Vlaanderen nam het Vlaams Patiëntenplatform het noodzakelijke initiatief om patiënten op te roepen hun zorg niet langer uit te stellen. Als voorzitter van de provinciale crisiscel ondersteunt gouverneur Cathy Berx dit initiatief. Samen met de Eerstelijnszones lanceert zij een aanvullende actie om de oproep en boodschap te versterken.

De actie bouwt voort op de campagne 'Veilige zorg voor iedereen' die het Vlaams Patiëntenplatform op 23 november lanceerde.

De oproep spreekt voor zich: Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen. Contacteer onmiddellijk je arts of apotheker. Jouw zorgverlener staat voor je klaar en kan je veilig ontvangen. Hiermee willen de gouverneur en ELZ tonen dat de zorgverleners bereikbaar zijn, uiteraard ook voor niet-Covid-19 gerelateerde klachten.


;