Menu

Naar de lijst

Samen voor een asbestvrij Hemiksem

Gepubliceerd op
asbest

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van asbest. Het werd vroeger veel in de bouwsector gebruikt. De vezels waaruit asbest bestaan zijn echter gevaarlijk als je ze inademt. In het slechtste geval veroorzaakt de inademing ervan op lange termijn long-, longvlies-, of buikvlieskanker. Omdat het niet altijd eenvoudig is om afbraak- of verbouwingswerken asbestveilig te houden, biedt IGEAN in samenwerking met ons lokaal bestuur een ophaling van asbesthoudend materiaal aan. 

Concreet levert IGEAN plaatzakken, big bags of een container, steeds met twee sets Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM’s). Je vult die dan zelf met het asbesthoudend materiaal. Op www.igean.be/asbest lees je hoe je dat veilig kan doen. Je vindt er ook de tarieven van de ophaling. Op jouw vraag haalt IGEAN dan de gevulde zakken of container op. 

Tot eind juni 2022 kan je voor asbestverwijdering tijdens renovatiewerken een verhoging van het premiebedrag ontvangen bij Fluvius, mits je ook isolatie plaatst. Meer info vind je op www.fluvius.be of bij het EnergieK loket in ons administratief centrum. De eerstvolgende openingsdagen van het EnergieK loket zijn 24 mei en 21 juni, van 13 tot 16 uur. Meer info over het EnergieK loket vind je hier.


Contact

Sven Vangyseghem

Technisch medewerker - milieu & huisvesting
03 288 26 63
omgeving@hemiksem.be
;