Menu

Naar de lijst

Samen Covid-19 bestrijden om een tweede golf te voorkomen

Gepubliceerd op
coronamasker

Het coronavirus is nog niet overwonnen. In het belang van iedereen willen we de nadruk leggen op het correct naleven van de geldende maatregelen.

De maatregelen die eerder werden opgelegd zijn nog steeds van toepassing om de gezondheid van jezelf en anderen veilig te stellen. Hierbij maken we een korte opsomming van geldende maatregelen:

- hou afstand 1,5 meter van elkaar

- zet een mondmasker op waar het verplicht is (winkels, winkelcentra...) en ook waar men dit aanbeveelt (bv. openbare markt, afhaalrestaurants,...)

- zorg voor een goede handhygiëne (bij voorkeur voldoende wassen met zeep en gebruik van alcoholgel)

- nies en hoest in de binnenkant van je elleboog

- beperk uw sociale bubbel

Indien je koorts krijgt, moeilijk kan ademen, minder smaakvermogen ondervindt, verwittig je meteen je huisdokter of ga je naar het dichtstbijzijnde triagepunt (AZ Rivierenland in Rumst).

Als er positieve gevallen van besmettingen in je bubbel zijn, neem je contact op met je huisdokter of met het centrum voor contactonderzoek (0800 14 689)

Laten we er allen samen voor zorgen dat het virus niet verder aan kracht kan winnen. Hoe sneller we het virus onder controle krijgen hoe sneller we terug naar ons normale leven zullen kunnen.

Alle winkels en horecazaken zullen nog vóór het weekend een brief ontvangen met de laatste richtlijnen om het Covid 19-virus mee te helpen inperken.

We rekenen erop dat iedere inwoner zijn verantwoordelijkheid neemt!

Blijf gezond en zorg voor elkaar.


;