Menu

Naar de lijst

Plannen nieuw intergemeentelijk zwembad voorgesteld

Gepubliceerd op
AMS_1342_LDA_AAR_DEF_Beeld_02

Op dinsdag 28 mei werden de plannen voor het nieuw intergemeentelijk zwembad voorgesteld aan de pers. Het nieuwe zwembad komt er in samenwerking met de gemeenten Hemiksem, Aartselaar, Niel en de intercommunale Igean. 

Het zwembad komt op de site van het sportcentrum aan de Kleistraat in Aartselaar. Er komen drie baden, waarvan het grootste 25 meter lang is en zes banen telt. Daarnaast is er een instructiebad en een peuterbad. Ook wordt er in het nieuwe gebouw plaats voorzien voor een cafetaria en een vergaderlokaal.

Het complex werd ontworpen door LD architecten en zal vanaf augustus 2021 de deuren openen. 

De huidige zwembaden van Hemiksem en Aartselaar dateren uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Deze voldoen niet meer aan de hedendaagse normen en dragen grote onderhoudsonkosten met zich mee. Financieel is het voor één gemeente ook niet meer haalbaar om een nieuw zwembadcomplex te bouwen. Omdat de kosten voor het nieuwe complex gedeeld worden door de 3 gemeenten zal er voor Hemiksem alvast niets veranderen tegenover de financiering van het huidige zwembad.

De 3 samenwerkende gemeenten benadrukken dat het schoolzwemmen erg belangrijk is voor alle leerlingen maar willen ook het recreatieve karakter van een nieuw zwemcomplex niet verwaarlozen. 
De werken zullen eind dit jaar van start gaan. 


;