Menu

Naar de lijst

​Peter Muyshondt nieuwe korpschef Lokale PolitieZone Rupel

Gepubliceerd op
politiecollege2019_8613w

Op vrijdagavond 25 januari 2019 heeft hoofdcommissaris Peter Muyshondt de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel. Daarnaast werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd waarbij met één nieuw gezicht: burgemeester van Rumst, Jurgen Callaerts (N-VA). De burgemeester van Niel, Tom De Vries (Open VLD) wordt de nieuwe voorzitter.

Hoofdcommissaris Peter Muyshondt is criminoloog van opleiding. Na zijn militaire opleiding begon hij te werken bij de rijkswacht in het district Antwerpen. Hij verdiende zijn sporen onder andere bij de speciale eenheden en de bewakings- en opsporingsbrigade (BOB). Na de politiehervorming versterkte hij in 2002 de lokale politie van Antwerpen. In 2012 verhuisde hij naar de lokale politie Voorkempen. Peter Muyshondt is gehuwd en vader van drie kinderen.

Vorige week werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd. Vier van de vijf burgemeesters werden met de jongste gemeenteraadsverkiezingen herverkozen en zijn dus geen onbekenden: Jeroen Baert (Boom, N-VA), Luc Bouckaert (Hemiksem, CD&V), Tom De Vries (Niel, Open VLD) en Rob Mennes (Schelle, CD&V). In Rumst werd een nieuwe burgemeester - en dus nieuw lid van het politiecollege - aangesteld: Jurgen Callaerts (N-VA). Als voorzitter heeft het politiecollege de Nielse burgemeester Tom De Vries aangeduid.


;