Menu

Naar de lijst

Oud gemeentehuis zoekt nieuwe erfpachter voor invulling horecazaak

Gepubliceerd op
DSCN2233

Sinds vorige zomer staat het oud gemeentehuis terug leeg na de stopzetting van de activiteiten van de toenmalige erfpachter. Daarom is de gemeente terug op zoek naar een gepaste invulling van het gebouw.

Volgens de erfpachtovereenkomst dient het gebouw ingevuld te worden voor een exploitatie van een niet-hinderlijke horecazaak op ten minste één van de verdiepingen. De andere ruimtes kunnen voorzien worden als ondersteunende of voor andere activiteiten zoals co-working spaces, kantoorruimtes, lokalen voor commerciële (dienst)activiteiten,… . 

De erfpachtovereenkomst zal worden afgesloten voor een termijn van 27 opeenvolgende jaren. Na deze termijn kan de erfpacht verlengd worden. Niet alleen de gemeente maar ook de inwoners van Hemiksem zien in het oud gemeentehuis een groot potentieel voor een bloeiende zaak. 

Met de heraanleg van de Gemeenteplaats in het vooruitzicht zal het oud gemeentehuis nog meer haar waardevolle karakter in de dorpskern zien openbloeien. Ernstige kandidaten kunnen een afspraak maken om het gebouw te bezichtigen en de voorwaarden in te kijken. Wie meer info wil of zijn/haar kandidatuur wil indienen, kan terecht bij de technische dienst van de gemeente via Dirk Smits (directeur technische dienst) op het nummer 03 288 26 60 of dirk.smits@hemiksem.


Contact

Dirk Smits

Afdelingshoofd - algemene leiding & openbare werken
03 288 26 60
dirk.smits@hemiksem.be
;