Menu

Naar de lijst

Oud-burgemeester Frans Cauwenberghs overleden

Gepubliceerd op
fcauwenberghs

Voormalig volksvertegenwoordiger en burgemeester Frans Cauwenberghs (85) is maandag 2 maart overleden. Hij werd in 1994 verkozen tot burgemeester, wat hij zou blijven tot in 2000. Daarna was Cauwenberghs schepen van 2006 tot 2010.

Frans Cauwenberghs stond aan de basis voor de restauratie van de Sint-Bernardusabdij waardoor dit monument van de ondergang werd gered. Dankzij de restauratie verhuisden de administratieve gemeentediensten naar een mooie ruime omgeving en kreeg het gemeentepersoneel de nodige middelen om een klantvriendelijke dienstverlening uit te bouwen in het huidige administratieve centrum. Tegelijk zorgde Cauwenberghs  mee voor de bouw van een modern gemeentemagazijn.

Ook voor Depot Deluxe was hij mee de grondlegger zodat Hemiksem hiermee een volwaardige zaal kreeg, een nieuw gebouw voor de muziekacademie, de buitenschoolse kinderopvang  en lokalen voor verenigingen.

Naast zijn politieke carrière in Hemiksem was Cauwenberghs ook volksvertegenwoordiger en zetelde hij in verschillende commissies waar hij steeds de belangen van Hemiksem meenam. 

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 14 maart om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk op de Gemeenteplaats in Hemiksem. 


;