Menu

Naar de lijst

Opening toeristisch seizoen met wereldrecordpoging!

Gepubliceerd op
Wereldrecord Affiche toeristische opening 2018

Ook deze zomer zetten Toerisme Rupelstreek de Rupelstreek toeristisch in de kijker. Op zondag 22 april starten we het seizoen met een heuse publieksopening, die  gecombineerd wordt met de jaarlijkse kunstenaarsmarkt van De Schorre.

Ben je een erfgoedliefhebber, een wandelaar of een fietser, de Rupelstreek heeft voor iedereen wat wils. En natuurlijk kan je dit alles combineren met een heerlijk streekproduct op een zalig terrasje op de dijk of in een pittoresk gehucht.

Naast de activiteiten van de verschillende streekproducenten en -partners gaan we dit jaar een uitdaging aan voor vermelding in het Guinness World Record Book. We roepen iedereen op om samen met ons het wereldrecord “Longest toast relay” te verbeteren. En we doen dit niet zomaar met éénder welke drank…we doen dit met  streekbieren uit de Rupelstreek!

Het huidig record staat op naam van de stad Anadia in Portugal. Zij behaalden in juni 2013 het huidig record met 1.233 deelnemers. In september 2017 werd er tevergeefs een nieuwe recordpoging ondernomen in Damme.

Vanuit Toerisme Rupelstreek zijn wij ervan overtuigd dat we op 22 april het record kunnen verbreken. Als doel stellen we 2.000 deelnemers voorop.

“Het idee om deze uitdaging aan te gaan is ontstaan binnen het dagelijks bestuur van de vzw en werd onmiddellijk gedragen door al de bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers. Het is dan ook fijn te zien dat we er als één “Rupelstreekteam” tegenaan gaan en de promotie van de Rupelstreek weer een niveau hoger tillen.

Om dit wereldrecord te behalen hebben we echter massaal jullie steun nodig. We verwachten jullie dan ook allemaal in De Schorre om samen met ons het glas te heffen. Het glas en het biertje worden jullie zeer graag aangeboden.” voegt Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek toe.

Concreet

Datum: zondag, 22 april 2018
Locatie: De Schorre, vlindertent, Schommelei 1, 2850 Boom
Uur wereldrecordpoging: 14 uur
Uur opening toeristisch seizoen: 12 – 17 uur
GRATIS event met verschillende activiteiten


;