Menu

Naar de lijst

​Op de fiets voor verkeersveiligheid

Fietstocht verkeersveiligheid

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert op vraag van een aantal gemeenten een coachingstraject rond verkeersveiligheid. Na enkele voorafgaande vergaderingen en plaatsbezoeken in andere gemeenten stond op donderdag 16 februari een bezoek aan Hemiksem gepland.

Samen met mensen van het VSV, Traject en Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) en vertegenwoordigers van de gemeenten Rumst, Rijkevorsel, Hulshout en Essen werden ideetjes en tips uitgewisseld. Voor de gemeente Hemiksem werd deze dag bijgewoond door het diensthoofd algemene diensten en burgemeester Luc Bouckaert.

Voor de middag trok de hele delegatie naar Hulshout, in de namiddag was Hemiksem aan de beurt. Op beide plaatsen sprongen de aanwezigen op de fiets om telkens per fiets de gemeente te doorkruisen en halt te houden bij een aantal knooppunten. Door samen ter plaatse een kijkje te nemen en ervaringen uit te wisselen konden medewerkers van elke gemeente wel iets opsteken. Na de fietstochten stond er telkens ook een evaluatie op de agenda.

In 2016 ontving de gemeente Hemiksem als 3e gemeente in de provincie Antwerpen het 'SAVE-label' van OVK. Met de hulp van de ervaringsdeskundigen van het VSV en de opgedane tips wil Hemiksem verder in blijven zetten op de verkeersveiligheid.

Meer info over verkeersveiligheid op:
http://www.vsv.be en 
http://www.ovk.be


;