Menu

Naar de lijst

Nieuwe sorteerregels gft

Gepubliceerd op
gft

De sorteerregels voor gft zijn aan herziening toe want materialen zijn van samenstelling veranderd maar ook de inzichten in de verwerking van gft zijn veranderd. 

Tot op heden is dierlijk materiaal, vlees- en visresten, niet toegelaten in het gft. Uit onderzoek blijkt echter dat er geen risico’s verbonden zijn aan het inzamelen en verwerken van deze afvalstroom, zodat de inzameling van gft uitgebreid kan worden met de fractie keukenafval. Dit laat toe om de sorteerregels sterk te vereenvoudigen zodat sorteren van gft makkelijker wordt.

De nieuwe regels gaan pas in vanaf 1 januari 2019 en dus gelden de huidige regels nog tot de ophaling van 31 december van dit jaar.

De nieuwe definitie wordt: keuken- en tuinafval dat afkomstig is van het gescheiden ingezamelde organische deel van het huishoudelijk afval. Het omvat composteerbaar keukenafval en het gedeelte van het tuinafval dat bestaat uit niet-houtig, fijn materiaal.

Belangrijk is dat koffiepads en theezakjes niet meer horen bij het gft. Papieren koffiefilters mogen nog wel steeds in je groene afvalcontainer.

Hieronder kan je de nieuwe regels downloaden.

Downloads

pdf

Contact

Recyclagepark Hemiksem

G. Gilliotstraat 50
2620 Hemiksem

Tel: 03 350 08 14
E-mail: inzameling@igean.be
Website: https://milieuenveiligheid.igean.be/512/default.aspx?_vs=0_N&id=164

;