Menu

Naar de lijst

Neem deel aan de Fluodag op maandag 12 november

Gepubliceerd op
fluo

De dagen worden korter en vaak is het nog duister als je 's morgens naar school of naar je werk vertrekt. Ook 's avonds zal het binnenkort al beginnen duisteren als je huiswaarts vertrekt. 

Redenen genoeg om je zichtbaar op te stellen wanneer je je in het verkeer begeeft, zowel te voet, met de fiets als met de bromfiets. Dat je met een fluorescerende kleding het verschil kan maken tussen zichtbaar of niet heeft zijn nut reeds bewezen.
Precies 10 jaar geleden zaten vertegenwoordigers van een veschillende ouderverenigingen samen naar aanleiding van een aantal tragische ongevallen met jonge fietsers. Ze besloten hieruit hun inspanningen te bundelen en er alles aan te doen om onze jonge fietsers zichtbaarder en veiliger door het verkeer te loodsen. Sinds die dag ijvert XIU samen met ondertussen ruim 180 scholen om jongeren te sensibiliseren en bracht daarom 'Fluodag' tot leven. 
Maar XIU roept ook bedrijven, gemeenten, verenigingen en politiezones op om zich op 12 november extra zichtbaar op te stellen.

Je kan deze Fluodag extra steunen op verschillende manieren. Met de hashtags #xiugraaginfluo en #fluodag maak je je alvast zichtbaar op Instagram en Facebook. 
Bovendien kan je een originele foto van jezelf, je collega, vrienden... sturen naar xiugraaginfluo@gmail.com en de 10 origineelste foto's worden beloond met een bluetooth radio.

Meer info over Fluodag vind je hier.


;