Menu

Naar de lijst

Mondmaskerverplichting op openbare markt en in openbare gebouwen

Gepubliceerd op
WhatsApp Image 2020-07-19 at 12.59.23

De Covid-19 besmettingen zijn terug in stijgende lijn waarneembaar. Om het risico op besmetting te beperken is er een burgemeestersbesluit afgevaardigd waarin staat dat vanaf woensdag 22 juli een mondmaskerverplichting zal gelden voor elke bezoeker en marktkramer op de openbare markt in Hemiksem.

Personeelsleden van de gemeente zullen bezoekers attent maken op deze verplichting en zullen aan de ingangen van de markt ook ontsmettingsalcohol aanreiken.

De gemeente Hemiksem besliste om het dragen van mondmaskers vanaf woensdag 22 juli ook te verplichten in de publiek toegankelijke delen van alle gemeentegebouwen (administratief centrum en gemeentemagazijn).

Indien het omwille van medische redenen niet mogelijk is om een mondmasker te dragen, is een gelaatsscherm ook toegestaan.
Bezoekers (vanaf 12 jaar) moeten het mondmasker te allen tijde aanhouden.
Het personeel mag hun mondmasker afzetten in hun bureel als ze achter een plexiwand zitten en in coronaproof vergaderruimtes.

De gemeente Hemiksem behoudt zich het recht om bezoekers zonder mondmasker de toegang tot gemeentegebouwen te ontzeggen. Op die manier wil het gemeentebestuur, samen met alle inwoners, verder blijven bijdragen aan het indammen van Covid-besmettingen.

Enkel door deze maatregelen strikt op te volgen kunnen we samen het virus aanpakken.


;