Menu

Naar de lijst

Metamorfose van GBS Het Klaverbos is begonnen

Gepubliceerd op
GevelJanSandersLaan Plan werfinrichting februari 2022-page-0

Vandaag zijn de werken aan gemeentelijke basisschool Het Klaverbos van start gegaan. De nieuwbouw past in de plannen van het lokaal bestuur om verder te bouwen aan moderne, degelijke en duurzame onderwijsinfrastructuur.

Met de installatie van warmtepompen, goede isolatie, ventilatie en de plaatsing van zonnepanelen op de daken zal de school veel duurzamer worden. Het zal ook een fijnere leeromgeving zijn voor de leerlingen. De kleuterklasjes krijgen terrassen, er komt een grote overdekte speelplaats, ruime refters, een bibliotheek en enkele themalokalen voor bijvoorbeeld specifieke lessen rond technieken. Ook het grote groene karakter van de speelplaats blijft behouden.

In de eerste fase wordt een nieuw gebouw opgetrokken voor nieuwe klaslokalen. Daarna komt er een nieuwbouw voor de administratie, de turn- en eetzaal. Vanaf schooljaar 2023-2024 zou het gebouw met de nieuwe klaslokalen al klaar moeten zijn. Vanaf schooljaar 2024-2025 zullen leerkrachten en leerlingen ook de rest van de nieuwbouw kunnen benutten.

Tijdens deze werken zal de ingang van het schooldomein in de Jan Sanderslaan uitsluitend voor werfverkeer toegankelijk zijn.

Voor de schoolwerking zal de ingang Kleidaallaan als hoofdingang fungeren. Daar zal je ook de directie en het secretariaat vinden. Ook de ingang aan Kerkeneinde zal tijdens het grootste deel van de werken in gebruik blijven voor de school. De personeelsparking zal voor de duur van de werken niet toegankelijk zijn. 

De nieuwe school in een notendop:

  • Totale kost: ongeveer 9 miljoen euro, waarvan ± 3 miljoen euro ten koste van de gemeente. De rest subsidieert de Vlaamse overheid;
  • 16 nieuwe klaslokalen;
  • 3 extra thematische lokalen;
  • 90 zonnepanelen;
  • Geschat aantal werkdagen: 420.

Werking buitenschoolse kinderopvang Klaverbos

De buitenschoolse kinderopvang (BKO) in school Klaverbos zal nog steeds plaatsvinden in de turnzaal.

We vragen wel zeer uitdrukkelijk om vanaf maandag 7 maart 2022 je kind te begeleiden tot aan de turnzaal en je daar ook steeds bij de begeleiders van de BKO aan te melden. Deze regeling geldt tot 8 uur stipt.

Vanaf 8 uur zal de school, zoals nu ook al het geval is, opvang voorzien. Die opvang zal dan doorgaan op de afgeschafte personeelsparking.

Kinderen die voor 8 uur aanwezig zijn, moeten dus door de ouders tot aan de BKO in de turnzaal begeleid worden. Indien er geen correcte aanmelding bij de BKO plaatsvindt, zal het reglement strikt toegepast worden en zal je als ouder opvang vanaf 7.15 uur moeten betalen.

Ook bij de naschoolse opvang vragen we om je kinderen op te halen in de turnzaal en je aan te melden bij de begeleiders vanaf 15.40 uur. 


;