Menu

Naar de lijst

Met jouw straat, buurt of vereniging meedoen aan Vlaanderen Feest in 2021

Gepubliceerd op
Vlaanderen-Feest

Samen met jou hopen wij dat ons leven tegen de zomer stilaan normaliseert met mogelijkheden tot ontmoeting en cultureel genieten. Tot nader order kunnen plaatselijke organisatoren van buurtinitiatieven of verenigingsactiviteiten ter gelegenheid van het jaarlijkse Feest van de Vlaamse Gemeenschap ook dit jaar een feestcheque tot maximaal 180 euro bij Vlaanderen Feest! aanvragen.

Organiseer je een straat, buurt- of wijkfeest of een verenigingsactiviteit in de periode van zaterdag 26 en zondag 27 juni of van donderdag 1 tot en met zondag 11 juli? En plaats je dit initiatief in het teken van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan krijg je als organisatiepartner van Vlaanderen Feest! uitzicht op een feestcheque.

Het evenement moet een open en niet-competitief karakter hebben. Het moet mensen in de periode van Vlaanderen Feest! als groep bij elkaar brengen voor positief gemeenschapsleven binnen de eigen gemeente zonder partijpolitiek of commercieel karakter. 

Voor de verdere concrete invulling krijgt de inspiratie van elke organisator de vrijheid. Via de feestcheque kunnen na afloop van het initiatief een aantal organisatiekosten gerecupereerd worden tot maximum 180 euro. Nieuw is dat ook uitgaven voor een natje en een droogje tot max. 90 euro kunnen worden ingebracht. 

De campagne is financieel mogelijk dankzij een subsidie van de Vlaamse overheid voor Vlaanderen Feest! Geldige kandidaturen kunnen aanvaard worden zolang de voorraad feestcheques binnen het beschikbare budget strekt. Toekenning van een feestcheque gebeurt volgens het principe “wie eerst komt, eerst oogst”. Er vlug bij zijn is dus de boodschap! Alle informatie is tot uiterlijk einde april (of tot uitputting van de opties op een feestcheque) beschikbaar op www.vlaanderenfeest.eu


;