Menu

Naar de lijst

Mammobiel uitzonderlijk in Schelle

Gepubliceerd op
mammobiel

In het voorjaar zou de mammobiel van de Universiteit Antwerpen naar tweejaarlijkse gewoonte naar Hemiksem komen in kader van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Sinds maandag 16 maart was het echter verplicht om de deuren te sluiten om de verdere verspreiding van Covid-19 te beperken. 

Alle uitnodigingen werden vanaf die datum tegengehouden en de planning van de mammobiel werd stopgezet. Ondertussen mag de herstart van de screening voorbereid mag worden waarbij rekening wordt gehouden met alle nodige veiligheidsmaatregelen (zie document in bijlage). Het is immers belangrijk dat de onderzoeken op een veilige manier verlopen én dat vrouwen zich geen zorgen hoeven te maken over de hygiëne in de mammobiel. Het spreekt voor zich dat het een grote puzzel is om alle gemeenten die op de planning stonden dit jaar nog te bedienen met de mammobiel. Daarom zullen de afspraken in de verschillende gemeenten gecombineerd worden.

Wat betekent dit concreet voor Hemiksem?

De mammobiel zal niet naar Hemiksem komen dit jaar, maar de vrouwen van jullie gemeente worden uitgenodigd naar buurgemeente Schelle.  Aangezien Schelle centraal gelegen is, zou het geen probleem mogen zijn om eenmalig het onderzoek in Schelle te laten uitvoeren. Laat het duidelijk zijn dat dit een inhaalmanoeuvre is en dat we uiteraard binnen 2 jaar de mammobiel terug in elke gemeente afzonderlijk willen plaatsen.

Dit is de periode dat de mammobiel in Schelle staat:

Onderzoeken: maandag 29 juni 11.10u t.e.m. vrijdag 7 augustus 15.40u   elke werkdag 8.10u-15.40u of 11.10u-18.40u (openingsuren zullen uithangen aan de inkom van de mammobiel)

Adres: kerkplein van de Sint Petrus en Pauluskerk thv Gildenhuis, Fabiolalaan/Hamerstraat

De onderzoeken verlopen zoals altijd op afspraak. De brieven worden uitzonderlijk op 3 weken (i.p.v. 5 weken) voor de afspraak verstuurd. 


;