Menu

Naar de lijst

Maatregelen in woonzorgcentrum Hoghe Cluyse

Gepubliceerd op
coronaWZC

Om een uitbraak van het coronavirus hier in ons woonzorgcentrum te voorkomen vragen wij om vanaf 29 juli aan volgende regels te houden wanneer u vrienden of familie komt bezoeken. Sommige maatregelen zijn dezelfde als voordien terwijl andere iets strenger zijn geworden. Gelieve dus alle afspraken aandachtig na te lezen.

! Afhankelijk van de toestand en plaatselijke situatie kan het woonzorgcentrum deze regels steeds wijzigen !

1) Bezoek is elke dag mogelijk van 13u tot 15.30u. De duur van het bezoek bedraagt momenteel maximaal 1 uur.


2) Anderhalve meter afstand houden van iedereen.


3) Het dragen van het mondmasker is verplicht.
Voor bezoekers geldt dit continu, voor bewoners is deze regel van toepassing vanaf dat zij hun verdiep verlaten. We vragen aan de bezoekers om er mee op te letten dat de bewoner een mondmasker draagt, vanaf dat hij/zij het verdiep verlaat.


4) Handen moeten ontsmet worden, minstens bij het binnenkomen en verlaten van het WZC.


5) Alle bezoekers tekenen bij het binnenkomen het aanwezigheidsregister, het afsprakenformulier en de verklaring op eer.


6) Iedere bewoner mag maximaal 2 (steeds dezelfde) bezoekers ontvangen. Dit bezoek gebeurt in de cafetaria.

Er mag 1 bezoeker naar boven gaan om de bewoner te halen en/of terug te begeleiden naar de kamer. Tijdens deze verplaatsingen dienen zowel de bezoeker als de bewoner een mondmasker te dragen.
In de cafetaria mag er maar 1 bubbel per tafel zitten; max. 3 personen per tafel dus (1 bewoner met zijn/haar 2 bezoekers). Indien de tafels bezet zijn, gelieve te wachten tot er een vrij komt.
Er is extra zitplaats in de tuin voorzien.


7) Kamerbezoek is enkel nog mogelijk bij bewoners die niet naar de cafetaria kunnen gaan. Dit kan besproken worden met de hoofdverpleegkundigen. Op de kamer mag er maximum 1 vaste bezoeker aanwezig zijn, deze persoon moet heel de tijd zijn/haar mondmasker dragen.


8) Eten en drinken is voor het bezoek verboden op de kamer van de bewoner.


9) Geschenken worden niet meer aan het onthaal afgegeven, maar mogen zelf afgegeven worden tijdens de bezoekuren. Persoonlijke was mag eveneens tijdens de bezoekuren meegegeven worden.


10) Tijdens de toegang tot het gebouw volgen de bezoekers de instructies van de medewerkers. De bezoekers betreden enkel de lokalen waar ze nodig zijn voor het bezoek en wandelen niet rond in de rest van het gebouw of bezoeken andere bewoners op de kamer.

We vragen dat iedereen alle afspraken rond de bezoekregeling blijft respecteren om zo de gezondheid van de bewoners en de medewerkers van het woonzorgcentrum niet te schaden. 

Dank bij voorbaat voor uw medewerking!

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.


Contact

WZC Hoghe Cluyse

Bouwerijstraat 50
2620 Hemiksem

Tel: 03 871 91 11
E-mail: frits.pierlé@ocmwhemiksem.be

Openingsuren

Maandag - zondag:
8.00u - 18.00u
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 02/11/2020, 11/11/2020, 25/12/2020
Deze dienst is nu gesloten
;