Menu

Naar de lijst

Kruispunt Gezellestraat gaat open, kruispunt Leugstraat wordt afgesloten

Gepubliceerd op
WerkenA12

Op zaterdag 9 november wordt het kruispunt Boomsesteenweg (N177) – Guido Gezellestraat richting Antwerpen opengesteld voor verkeer. Daarna wordt het kruispunt met de Leugstraat afgesloten voor de rioleringswerken. 

Aquafin verwacht dat het kruispunt Leugstraat in februari 2020 opnieuw open kan worden gesteld voor plaatselijk verkeer. De afwerkingslaag asfalt is voorzien in de maand maart, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aangepaste verkeerssituatie door werken kruispunt Leugstraat

Om de werken aan het kruispunt van de Leugstraat te kunnen uitvoeren, wordt de verkeerssituatie aangepast. (zie plan omleiding F5-def)

  • De Leugstraat wordt een doodlopende straat, het verkeer kan er de N177/A12 niet op. Woningen, handelaars en bedrijven in de Leugstraat blijven bereikbaar. Lokaal verkeer kan langs de Guido Gezellestraat naar de N177/A12 rijden.
  • Het verkeer op de N177 richting Antwerpen wordt ter hoogte van BOzARC afgeleid naar de linkse rijstrook. Deze rijstrook is bestemd voor bussen van De Lijn en bestemmingsverkeer. Het verkeer van de N177 kan niet meer rechtsaf naar de Leugstraat.
    De aannemer zorgt ervoor dat de handelaars tussen BOzARC en het kruispunt met de Guido Gezellestraat (ook Zonnewende) bereikbaar blijven. Doorgaand verkeer dient aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg de A12 op te rijden.
  • Verkeer vanuit Boom zal niet linksaf kunnen slaan naar de Vluchtenburgstraat. We raden aan om door te rijden op de A12 richting Antwerpen en net voor het kruispunt met de Guido Gezellestraat de tijdelijke invoegstrook naar de N177 te nemen. Op het kruispunt met de Guido Gezellestraat kan het verkeer de A12 dwarsen en via de N177 terug richting Boom rijden.
  • Op het kruispunt met de Leugstraat wordt voor voetgangers en fietsers een doorgang voorzien. Fietsers moeten afstappen en de werf te voet passeren. Op sommige momenten kunnen fietsers en voetgangers moeilijk door. Dit is afhankelijk van de werken die worden uitgevoerd. De doorgang is bedoeld voor plaatselijk verkeer. Als je de werfzone passeert, respecteer dan de veiligheidsrichtlijnen.
  • Vanaf de Guido Gezellestraat tot het kruispunt met de Kontichsesteenweg is de N177 over de hele breedte open voor verkeer. Verkeer richting Hemiksem kan langs hier opnieuw de A12 over naar de Cleydaellaan. (zie plan omleiding F1)
  • Tussen Kontichsesteenweg en de Struisbeek is de N177 afgesloten. Enkel bestemmingsverkeer kan voorbij de garages van busbedrijf De Decker – Van Riet de invoegstrook naar de N177 nemen. Ook hier zijn de huizen, handelaars en bedrijven bereikbaar.

Timing bijgesteld

Momenteel werken twee aannemers elk op hun traject met verschillende ploegen. Mede hierdoor kunnen we de timing van de werken bijstellen. Daar waar de rioleringswerken oorspronkelijk tot de zomer van 2020 zouden duren, verwacht Aquafin nu dat ze zo'n 3 maanden vroeger klaar zullen zijn. Ook dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Downloads

pdf
omleiding_F1-def[3].pdf
Grootte: 1.3 MB
pdf
omleiding_F5-def[1].pdf
Grootte: 554 KB

;