Menu

Naar de lijst

​Kraantjeswater, een luxe in huis!

Gepubliceerd op
Drinkwaterfontein

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik.

Drink jij wel eens kraantjeswater?

Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis

Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Wij Belgen hebben meer geluk. Hier is kraantjeswater een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. En het is elke dag, 24 uur op 24, beschikbaar. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie.

Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger.

Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken! Onderteken het charter op www.drinkraantjeswater.be en geniet van de voordelen!

Ook de diensten op het gemeentehuis hebben er voor gekozen om kraantjeswater te drinken. Elk personeelslid heeft sinds kort een eigen fles gekregen om bij te vullen met gekoeld en gezuiverd kraantjeswater. 
Aan het sportcentrum vind je sinds kort een drinkwaterfontein waar je je dorst kan lessen na het sporten. In samenwerking met Pidpa zorgt de gemeente ervoor dat je van de fontein volledig gratis kan drinken. Je zal meteen merken dat kraantjeswater echt wel lekker is. 

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be.


;