Menu

Naar de lijst

Kort nieuws

Gepubliceerd op
kort-nieuws-breed

11 januari - Niet alle kerstbomen worden vorige week opgehaald. Daarom organiseert de gemeente vandaag, maandag, een extra ronde voor de ophaling van kerstbomen. Denk eraan: kerstbomen met versiering of nog in de pot zullen niet opgehaald worden.

4 januari - Kerstbomen worden dit jaar gratis opgehaald op donderdag 7 en vrijdag 8 januari. Je zorgt er best voor dat je kerstboom vanaf 6 januari 's avonds klaarligt voor je deur.

Denk eraan: kerstbomen in kunststof of kerstbomen waar de versiering of pot niet van ontdaan is zullen niet meegenomen worden.

8 december - Studenten verdiepen zich binnenkort in hun boeken voor hun examens in januari.

Heb je nood aan een studeerplek in onze gemeente? Laat het ons weten via een mailtje op elodie@hemiksem.be

25 november is de 'Internationale dag tegen geweld op vrouwen'.

Uit onderzoek weten we dat 1 op 5 meisjes in Vlaanderen te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat 1 op 7 vrouwen het afgelopen jaar slachtoffer werd van partnergeweld. Dat 1 op 3 vrouwen wereldwijd tijdens hun leven een vorm lichamelijk en / of seksueel geweld ervaart.

1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is een samenwerking tussen de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de vertrouwenscentra kindermishandeling. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken. Meer info vind je op 1712.be

18 november - De herfst is ideaal wandelweer en onder een herfstzonnetje is een fietstocht ook nog best aangenaam.

De vallende bladeren die op je stoep blijven liggen zorgen helaas wel voor gladheid voor voetganger en fietser. Daarom kan je best van tijd tot tijd eens je borstel nemen en de bladeren voor je deur opkeren. "Keer ne keer meer", dat is Helemaal Hemiksem

3 november - De inzameling van kringloopgoederen via de recyclageparken zal tot nader order stoppen door de sluiting van de kringwinkels.

Alle andere dienstverlening voor de inzameling van afval blijft gegarandeerd. Mocht dit door omstandigheden wijzigen, dan zullen wij je hierover uiteraard meteen informeren via onze website en sociale media.

27 oktober - Inwoners die ingeschreven zijn op BE-alert kregen vandaag een sms met een belangrijke boodschap in de strijd tegen het coronavirus.

Nog niet ingeschreven?

Schrijf je vandaag nog in via https://www.be-alert.be/nl

Het bericht dat vandaag werd verstuurd:

BE-Alert - Het aantal coronabesmettingen stijgt ook in Hemiksem razendsnel. Sinds 10 oktober zijn in onze gemeente 140 nieuwe besmettingen bijgekomen. We kunnen dit virus stoppen, maar dan moeten we NU reageren. Beperk je contacten tot het absoluut noodzakelijke. Blijf zoveel mogelijk thuis en respecteer de zes gouden regels. Vraag ook je familie en vrienden om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten te mijden.

Stop het virus, je hebt het zelf in de hand. Vergeet ook onze ouderen en kwetsbare ouders niet. Bel hen even op en vraag of ze iets nodig hebben. Hou afstand maar blijf verbonden met elkaar.

Volg onze website www.hemiksem.be/nieuws voor regelmatige updates.

Samen tegen corona, dat is Helemaal Hemiksem!

23 oktober - Het is vandaag de 'Dag van de Jeugdbeweging.' Daarom zie je vandaag heel wat krijttekeningen op de stoepen in Hemiksem. Op die manier laten we zien dat onze jeugdbewegingen zelfs in coronatijden de moed niet laten zakken. Teken ook gerust een leuke krijttekening voor je deur en plaats je foto op Instagram met de hashtags #dvdjw en #helemaalhemiksem

14 oktober - In de Bredestraat en nog enkele andere straten staat het huisvuil nog steeds buiten. Afgelopen maandag was het géén ophaling. We vragen iedereen die dit vergeten was om zo snel mogelijk het afval terug binnen te halen en op maandag 19 oktober correct aan te bieden.

Meer info over de ophaalmomenten: https://hemiksem.be/leefomgeving/ophaalkalender

11 oktober - Een kleine herinnering in verband met de huisvuilophaling!

In oktober zijn we overgeschakeld naar de winterregeling waardoor restafval, pmd en gft om de 14 dagen worden opgehaald.

Maandag 12 oktober is er géén ophaling.

Heb je je vergist, haal je afvalfracties dan terug binnen en verwittig ook je buren als je ziet dat die zich ook vergist heeft.

30 september - Wil je ook een groener gazon volgende zomer? Boost je grasmat met compost, nog voor het begint te vriezen!

Ontdek IGEAN-compost op het recyclagepark in jouw buurt en ontvang in oktober gratis tuinhandschoenen bij de aankoop ervan – zo lang de voorraad strekt!

Meer info op www.igean.be/compost.

29 september - Nog tot 30 september kan je je gratis treinritten aanvragen. Daarmee kan je elke maand 2 ritten maken gedurende zes maanden. Je Hello Belgium Railpass aanvragen doe je via deze link: https://hello-belgium.be/#/

10 september - Iedereen die batterijen binnenbrengt tussen 10 en 20 september, in het recyclagepark, krijgt een gratis batterijtester – zolang de voorraad strekt.

Iedere bezoeker kan 1 tester ontvangen, ongeacht het aantal binnengebrachte batterijen. De reden dat men een gratis batterijtester ontvangt, is de volgende: een batterij is niet altijd helemaal leeg. Vaak kan je batterijen die niet meer werken in een toestel dat veel spanning vraagt (denk aan speelgoedautootjes), nog wel een tijdje gebruiken in een ander toestel zoals de keukenweegschaal of de afstandsbediening van je TV, omdat die weinig spanning nodig hebben.

Heeft de batterij nog voldoende voltage? Gebruik ze dan nog even in een ander toestel vooraleer je ze binnenbrengt. Zo haal je echt alles uit je batterij!

9 september - Dit jaar ziet het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker er helemaal anders uit. Corona steekt een stokje voor de traditionele verkoop met vrijwilligers aan winkels en deur-aan-deur. Daarom biedt de organisatie voor het eerst in 25 jaar zijn vermaarde azalea’s enkel online te koop aan.

Koop je azalea (7 euro) via plantjesweekend.be. Vervolgens haal je plantje gratis af of laat je het leveren.

In Hemiksem staat het afhaalpunt op de wekelijkse markt op 23 en 30 september tussen 9u en 12u.

Je kan ook een plantje wegschenken aan de zorg. Kom op tegen Kanker verdeelt die plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen.

De opbrengst gaat naar broodnodige steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Koop daarom nu een azalea via plantjesweekend.be . Want elk plantje helpt een handje.

3 september - Begeleiders gezocht

Gemeentelijke basisschool Het Klaverbos is op zoek naar enthousiaste begeleiders die de leerlingen van het 4de leerjaar willen helpen bij hun huiswerk.

Deze huiswerkbegeleiding zal doorgaan op maandag, dinsdag en donderdag, telkens van 15.25u tot 16.10u en start op maandag 7 september.

Heb je deze dagen wat tijd en wil je graag helpen, neem dan contact op met Het Klaverbos via 03 887 43 71

31 augustus - Morgen start het nieuwe schooljaar.

Ouders van schoolgaande kinderen in Hemiksem kregen via de school de nodige informatie over de aanvang van het schooljaar.

Om de veiligheid aan de schoolpoorten te garanderen vragen we:

✔️ een mondmasker te dragen (volwassenen en +12 jaar) aan de schoolpoort en schoolomgeving

✔️ kinderen naar de schoolpoort te begeleiden door 1 (groot)ouder

✔️ het schooldomein niet te betreden

✔️ de aanwijzingen van het onderwijspersoneel/begeleiders strikt op te volgen

We wensen iedereen een veilig, leerrijk en succesvol schooljaar toe!

Meer info over voorzorgsmaatregelen in het onderwijs: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voorzorgsmaatregelen

25 augustus - Ben je gefrustreerd over zwerfvuil?

Merk je een wegverzakking in je straat?
Of stoor je je aan het onkruid op het openbaar domein?...

Je lost het niet op door je mening te uiten op sociale media!

Via de meldingskaart op onze website en via onze app kan je je vraag, opmerking of suggestie snel en correct bij de juiste dienst kenbaar maken. Samen zorgen we voor een correcte oplossing want ook dat is Helemaal Hemiksem!
https://hemiksem.be/melding

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'HELEMAAL L HEMIKSEM Home Inwoners Welzijn & OCMW Leefomgeving Home Meldingskaart Meldingskaart Jouw e-mail*'


13 augustus - Het KMI waarschuwt dat er vanaf deze namiddag en deze avond mogelijk intense onweersbuien kunnen ontstaan. Daarbij kan er op zeer korte tijd veel regen vallen en is ook hagel mogelijk.

Het noodnummer 1722 is daarom geactiveerd voor niet-levensbedreigende hulp van brandweer (bijvoorbeeld omgevallen bomen, losgekomen dakpannen, wateroverlast,...)

Meer info: https://stormschade.vlaanderen/


13 augustus - Naar aanleiding van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart op zaterdag 15 augustus zal het recyclagepark gesloten zijn.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst


9 augustus - De huisvuilophalers komen tijdens een hittegolf nóg vroeger uit hun bed om het afval op te halen. ’s Ochtends is het namelijk wat frisser. Op die manier wordt het werk voor hen een stukje draaglijker.
Zet je afval daarom de dag voordien al buiten of vóór 6u 's ochtends op de dag van de ophaling!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten


7 augustus - Verbod roken en vuur in bossen en natuurgebied

De gouverneur heeft vandaag code oranje voor brandgevaar afgekondigd. Dit wil zeggen dat het verboden is te roken in bossen en natuurgebieden. Je mag er ook geen open vuur maken.

Wanneer u dit weekend gaat ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de extra maatregelen die in onze provincie van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Blijf maximaal waakzaam en alert voor vuur in de natuur.


5 augustus - Triagepunt

Het triagepunt aan AZ Rivierenland is enkel op afspraak te bereiken. Daarom herinneren we je graag nog eens aan de werking.
Als je geen afspraak hebt voor het triagepunt word je niet verder geholpen. Zonder afspraak kan je ook niet getest worden. Er kunnen ook geen rechtstreekse afspraken gemaakt worden op het triagepunt. Enkel je huisarts of zijn/haar vervanger (huisartsenwachtpost tijdens het weekend of feestdagen) kunnen dit doen, na telefonische of fysieke consultatie.

Blijf veilig, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: ‎lucht en buiten, ‎de tekst '‎Trif SPOEDGEVALLEN > アגמজ Rivierenland Heb ADEMHALINGS KLACHTEN? Ga direct naar onze > TRIAGE. POST! 1-PPV-96‎'‎‎


4 augustus - De Covid-19 besmettingscijfers in onze gemeente zijn helaas in stijgende lijn. We roepen daarom met aandrang op om zich te houden aan de maatregelen om het virus niet verder te verspreiden en mee te werken aan het contactonderzoek.

Hierbij verspreiden we nogmaals enkele tips. Als iedereen zich hier aan houdt, verspreiden we niet langer het virus.

Blijf veilig, zorg goed voor jezelf en zorg voor elkaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'BLIJF WAAKZAAM BLIJF GOED VOOR JEZELF EN VOOR ANDEREN ZORGEN VAAK HANDEN WATER ΖΕΕΡ. GEEN HAND OF KUS. HOEST OF ELLEBOOG. LET EXTRA ZIJN VOOR SOCIALE BUBBELS VAN PERSONEN GEZIN GEDURENDE MAAND MENSEN GEVOELIG -MENSEN DIABETES OBESITASEN/ -MENSEN NCOMBINATEM ONGENO EVOELIGZIJN VOOR INFECTIES KOMENDE WEKEN EVENEMENTEN VERBODEN 1,5m JNALLE AFSTAND MONDMASKERS VERPLICHT OP OPENBAAR DOMEIN IEDEREEN MOET THUIS ZIJN TUSSEN VOOR NOODZAKELIJKE VERPLAATSINGEN WWW.HEMIKSEM.BE #SAMENTEGENCORONA HELEMAAL HEMIKSEM'


23 juli - Door een verhoging van de Covid-19 besmettingscijfers verwachten dokters van de huisartsenpost en het triagepunt de komende dagen een grotere toeloop.

De wachtdienst in het weekend dient enkel voor dringende zaken en zieke mensen. Er wordt geen telefonisch advies gegeven. Niet-dringende zaken en mensen die geen symptomen vertonen zullen niet verder geholpen worden in de huisartsenpost.

Op het triagepunt in het AZ Rivierenland (Rumst) zal u enkel worden verder geholpen na doorverwijzing via uw huisarts (of vervanger). Er kunnen geen rechtstreekse afspraken gemaakt worden met het triagepunt en zonder afspraak kan u er niet terecht.

Blijf gezond, zorg voor jezelf en voor anderen!

17 juli - Op maandag 20 en 21 juli zal het administratief centrum gesloten zijn wegens de Nationale Feestdag op 21 juli.

Ook het gemeentemagazijn en het recyclagepark zijn dan gesloten.


12 juli - Wanneer het erg warm wordt in de zomermaanden, rijden de afvalophalers vroeger uit. Zo moeten zij niet tijdens het heetst van de dag op pad. Zet je afval daarom de avond voordien al buiten en draag bij aan een vlotte ophaalronde!


9 juli - IVEBICA (Intergemeentelijke vereniging voor bibliotheekwerking, cultuur en academie voor deeltijds kunstonderwijs) is op zoek naar een polyvalent coördinator financiën/personeelszaken voor een deeltijds contract van onbepaalde duur.
Meer informatie kan u hier vinden.


9 juli - Jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd.

Op donderdag 9 juli kan je in de Rode Kruis-afdeling van Hemiksem (Depot Deluxe, Nijverheidsstraat 23) terecht voor een bloedgift vanaf 19 tot 21 uur.

Een afspraak maken hiervoor is echter noodzakelijk en kan via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00.


8 juli - Particulieren kunnen terug onbeperkt terecht op alle IGEAN-recyclageparken.
De toegang voor professionele klanten blijft nog beperkt tot 2 bezoeken per week (teller elke maandag op 0).

Inzameling van asbest op de IGEAN-recyclageparken zal opnieuw starten vanaf dinsdag 14 juli.

In nauw overleg met vervoerders en verwerkers plant Igean de afvoer van volle containers en het plaatsen van lege containers om zoveel mogelijk aan de vraag van onze inwoners tegemoet te komen. Aan de ingang van elk park krijg je info over de fracties die tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Op de website van Igean lees je alle afspraken voor een vlot en veilig bezoek aan het recyclagepark:https://milieuenveiligheid.igean.be/

❗️LET OP: op zaterdag 11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap en zal het recyclagepark gesloten zijn.


7 juli 2020 - De jeugdbewegingen van Hemiksem kregen met steun van de gemeente en de gezondheidsraad uitgebreide EHBO-koffers mee voor de kampen die ze deze zomer organiseren. Via het woonzorgcentrum konden de materialen voordelig aangekocht worden.

De gemeente zorgde voor de nodige ontsmettingsmaterialen.
Zo zijn onze jeugdbewegingen goed voorbereid! We wensen hen alvast een veilige en toffe zomer want ook dat is Helemaal Hemiksem. 

6 juli 2020 - Vacature verpleegkundige 

Woonzorgcentrum Hoghe Cluyse is op zoek naar een voltijds verpleegkundige (C3-C4 of Bv1-Bv3).

Je staat in voor de integrale verzorging en verpleging van de bewoners van Hoge Cluyse, zodat een kwaliteitsvolle dienstverlening kan geleverd worden.

De uitgebreide jobomschrijving kan je terugvinden op de vacaturepagina van onze website https://hemiksem.be/bestuur-en-beleid/vacatures


 juli 2020 - Rupelse kunst aan het raam 

Midden juni werd aan inwoners van Hemiksem, Schelle en Niel gevraagd om deel te nemen aan “Rupelse kunst aan het raam”.
Dit initiatief van Ivebica wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk creatieve inwoners met hun eigen werk naar buiten komen: beeldhouwwerk, schilderijen, fotografie, kantwerk, gedichten enz.

Zaterdag 4 juli gaat de kunstroute open. Je kan vanaf die dag alle informatie over de route online vinden op www.ivebica.be. Aan het raam van elke deelnemer hangt ook een kaartje met de andere deelnemende kunstenaars in de gemeente.


2 juli 2020 - Zomerscholen

Het Huis van het Kind en Zomerschool Hemiksem zijn op zoek naar animatoren voor de Zomerschool.
We zoeken enthousiaste animatoren van minimum 18 jaar, die zich tijdens de periode van 27 juli tot en met 7 augustus (telkens van maandag tot vrijdag van 12 tot 17u.) willen inzetten om onze kinderen een toffe zomer te bezorgen met een gevarieerd sport- en spelaanbod.

Kan je niet de volledige periode of maar enkele dagen per week? Geen probleem, ook dan kunnen we je hulp zeker gebruiken.
Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding van €34,71 per gewerkte halve dag.
Interesse of meer info: huisvanhetkind@hemiksem.be of Leentje De Maeyer 0497 41 44 19


Contact

Communicatiedienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 55
E-mail: informatie@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag - donderdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten

Deze dienst is nu gesloten
;