Menu

Naar de lijst

Kent u het parkreglement?

Gepubliceerd op
DSC_0007

De toegankelijkheid en het gebruik van de parken in Hemiksem zijn gereglementeerd. Voor alle parken geldt een algemeen reglement en per park zijn er nog bijkomende regels van kracht.

Nu iedereen de laatste weken even de benen stekt in eigen gemeente, merken we op dat sommige regels in de parken niet altijd worden nageleefd. Ook het goede weer zorgt voor een groter bezoekersaantal aan onze parken waardoor er een vakantiesfeer hangt. Het niet naleven van de algemene regels zorgt dan ook voor frustratie bij de vele parkbezoekers die zich met goede bedoelingen even willen ontspannen. Zo willen we benadrukken dat het absoluut verboden is gelijk welk afval te storten of zwerfvuil achter te laten. 

Ongedierte

Aanwezige vuilnisbakjes mogen enkel gebruikt worden voor afval dat ontstaan is door gebruik op de openbare weg (bijvoorbeeld drankblikje of verpakking rond een snack). Achtergelaten vuilnis zorgen voor een toename van ongedierte, zoals ratten, die zelf een gevaar vormen voor de gezondheid van mens en natuur. 

Zwemverbod

Warm weer zorgt natuurlijk ook voor zin in verkoeling. Toch is het absoluut verboden om te zwemmen of te baden in de vijvers, ook voor dieren. Een uitzondering hierop is de vijver van de hondenweide in het abdijpark. Daar mogen enkel honden gebruik maken van de speelvijver binnen de afgesloten hondenweide.

Elke persoon, in het parkdomein aanwezig, moet zich onmiddellijk schikken naar de bevelen van de bevoegde ambtenaren. Iedere persoon die weigert de opmerking, door de bevoegde ambtenaar gemaakt dadelijk op te volgen, kan onmiddellijk uit het park worden gezet, door de bevoegde ambtenaar.

Het volledige reglement staat op onze website en kan u ook hieronder nalezen. 

Downloads

pdf
Parkreglement.pdf
Grootte: 3.7 MB

;