Menu

Naar de lijst

Kennismaking project jeugdzorg Emmaüs in Valkenissehoeve

Valkenissehoeve

Op dinsdag 14 maart 2017 kunnen inwoners van Hemiksem kennismaken met een gloednieuw project in de Valkenissehoeve in Hemiksem. Jeugdzorg Emmaüs wil er in de toekomst bijzondere jeugdzorg voor jongeren combineren met een bruisende en toegankelijke hoeve.

In de meer dan 100 jaar oude hoeve zullen overdag 10 tot 20 jongeren uit de jeugdzorg kennis kunnen maken met allerlei nieuwe bezigheden. Gaande van het verzorgen van dieren (ezels, kippen,…), het kweken van groenten tot het werken met hout. Jeugdzorg Emmaüs wil hierbij graag zoveel mogelijk Hemiksemnaars, verenigingen en bedrijven betrekken. De deuren van de hoeve staan overdag dan ook altijd open voor vrijwilligers, bezoekers, buurtbewoners en geïnteresseerden. 

Er is nog veel werk in de hoeve en op de tegenoverliggende weide. De medewerkers van La Strada (de ondersteunende dienst van jeugdzorg Emmaüs) hopen in september 2018 naar de hoeve te kunnen verhuizen. In een volgende editie van ons magazine Hallo Hemiksem maak je kennis met het project en Kaat Van Praet, één van de drijvende krachten achter de toekomstige metamorfose van de Valkenissehoeve. 

Op dinsdagavond 14 maart kan iedereen kennismaken met of vragen stellen over het project. Ben je buurtbewoner, gepassioneerd moestuinier, dierenliefhebber of ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Kom dan zeker naar deze infoavond die doorgaat in Depot Deluxe en start om 20 uur.


;