Menu

Naar de lijst

HOOGTIJ – Ook Hemiksem feest mee!

Gepubliceerd op
Gilliotmarkt

Varen in een oude zeilboot? Een zeemeermin ontmoeten? Door de prachtige natuur trekken met een gids? Kom op zondag 16 juni de vele troeven van de Scheldevallei ontdekken tijdens ‘HOOGTIJ – Feest in de Scheldevallei’! Deze dag vol beleving op en rond het water belicht de bijzondere rol die ‘onze’ Schelde, het Sigmaplan en de Sigma-natuurgebieden spelen in de klimaatverandering. 

22 Scheldegemeenten stelden een feestmenu samen met meer dan 60 activiteiten. En ook Hemiksem feest mee! Onze gemeente pakt uit met de 12de Gilliotmarkt in het Gilliot & Roelants tegelmuseum (Sint-Bernardusabdij). Hier kan je terecht vanaf 10 uur en ontdek je de nieuwe expozaal van het museum met de Pozzo-collectie. Doorlopend kan je de tentoonstelling "Goede vaart! Schepen en het maritieme thema op tegel" bezoeken. Om 13u30 zal Mario Baeck een lezing geven met als thema 'Gilliot gaat vreemd: tegelexport van Gilliot & Cie binnen Europa en naar Afrika, Amerika en Azië". 

Ook de “Gilliot-route” zal je die dag onder begeleiding van een gids kunnen wandelen om 13u30 en om 16uur. Heb je zelf nog één of meerdere tegels thuis liggen of kocht je recent een huis met originele tegelbekleding? Tussen 15u30 en 16u30 kan je gratis een prijsschatting laten uitvoeren en krijg je restauratieadvies voor uw tegels.

Dit gratis evenement lokt elke jaar heel wat geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.

Je vindt alle info terug op www.hoogtijscheldevallei.be. Ga er zeker ook eens gluren bij de buren! Grasduin tussen de vele activiteiten en stel je eigen Scheldedag samen. Alle activiteiten zijn gratis of zacht geprijsd. Jij feest toch mee?


;