Menu

Naar de lijst

Heropstart inzameling kringloopgoederen op recyclageparken

Gepubliceerd op
containerpark2

We kregen de bevestiging dat alle kringloopwinkels hun werkzaamheden op 1 december zullen hervatten. Dit positieve nieuws heeft als gevolg dat inwoners opnieuw met hun kringloopgoederen terecht kunnen op het recyclagepark!

Eerder deze maand moesten we noodgedwongen de inzameling van kleding en herbruikbare goederen, de zogenaamde kringloopgoederen stopzetten. Aangezien alle kringloopwinkels vandaag opnieuw hun werking opstarten, zal de inzameling op de parken ook kunnen hervatten.

Toch is dit waarschijnlijk de eerste dagen nog niet overal mogelijk 

De afgelopen maand immers werd de beschikbare ruimte voor kringloopgoederen op de parken maximaal ingenomen. Dit heeft als gevolg dat het op sommige parken nog niet mogelijk is om de eerstkomende dagen al kringloopgoederen aan te bieden. In afwachting van de effectieve hervatting van de ophaalrondes van de kringloopwinkels, vragen we aan onze inwoners om nog heel even hun bezoekje uit te stellen.

Het recyclagepark als inzamelpunt voor kleine hoeveelheden 

Met deze nuance willen we nogmaals benadrukken dat inwoners met kleine materialen of beperkte hoeveelheden op het recyclagepark terecht kunnen. Het recyclagepark is een inzamelpunt, maar absoluut geen volwaardige kringloopwinkel. Inwoners die grote(re) stukken zoals kasten, slaapkamers en eetkamers willen afgeven, kunnen hiervoor het best terecht bij hun lokale kringwinkel. 


;