Menu

Naar de lijst

Heropening winkels vanaf maandag 11 mei

Gepubliceerd op
Winkels heropening

De Nationale Veiligheidsraad is op woensdag 6 mei opnieuw samengekomen om de versoepelingen van de inperkingsmaatregelen te bespreken en vervolgens aan te kondigen.

Afgelopen maandag werd in fase 1A reeds een aantal maatregelen genomen om afbouw mogelijk te maken. De nieuwe afbouwfase 1Bkan nu maandag starten doordat verschillende criteria zoals het aantal ziekenhuisopnames per dag en de dalende trend in het aantal bedden op intensieve zorgen op dit moment gunstig lijken.

Vanaf zondag 10 mei kan elk gezin (dus mensen onder hetzelfde dak) tot 4 mensen mogen ontvangen. Dit moeten altijd dezelfde mensen.

  • Die mensen mogen alleen bij dat ene gezin langsgaan.
  • U moet thuis ook fysiek afstand blijven bewaren dus als u een terras heeft, of een tuin, zie mekaar dan bij voorkeur buiten.
  • Er is geen bezoek toegestaan als één van de bezoekers of één van de gezinsleden ziek is.

Vanaf maandag 11 mei zullen winkels opnieuw open gaan.

  • Er zal maar 1 klant kunnen worden toegelaten per 10 vierkante meter, en dat voor maximaal 30 minuten. Er zijn uitzonderingen voor kleinere winkels.
  • Het is sterk aangeraden dat elke klant mondneusbescherming draagt in de winkels.
  • De werkgever is verantwoordelijk voor de gezondheid en de veiligheid van zijn werknemers, en zal alles in het werk stellen om een veilige werkomgeving te garanderen.
  • U moet uw boodschappen alleen doen. Met een uitzondering voor kinderen jonger dan 18. Zij zullen begeleid mogen worden door een ouder. Ook mensen die hulp nodig hebben, mogen begeleid worden.
  • Het is aanbevolen uw boodschappen te doen in een gemeente of een stad dichtbij uw huis of uw werkplek.

Excursies en toeristische activiteiten blijven verboden.

Bijeenkomsten en samenscholingen blijven verboden.

De lokale autoriteiten zullen waken over de strikte naleving van de fysieke afstand in de openbare ruimteen zullen de nodige maatregelen nemen.

De volgende fase van de afbouw zou moeten ingaan op 18 mei en zal verder gecommuniceerd worden via onze website en sociale media.

Meer info: www.info-coronavirus.be


;