Menu

Naar de lijst

Hemiksem bereidt zich voor op een mogelijke verdeling van mondmaskers

Gepubliceerd op
mondmaskers

In de voorbereiding op een mogelijke aanpassing van de maatregelen tegen het coronavirus wordt er steeds meer gesproken over het dragen van mondmaskers.

Hemiksem blijft samen met de andere Rupelgemeenten sterk pleiten voor een federale beslissing en coördinatie maar neemt ondertussen al voorzorgen om de inwoners niet in de kou te laten staan.

Er zijn momenteel nog heel wat vragen over het hoe en wat van het voorzien van mondmaskers voor de bevolking. In welke omstandigheden zijn mondmaskers aangewezen? Aan welke kwaliteitsnormen moeten de maskers voor de bevolking minstens voldoen? Welke richtlijnen gelden voor het gebruik en onderhoud ervan? Hoe zal de verspreiding onder de bevolking gebeuren? Wie koopt wat aan voor wie en hoe gebeurt de levering? Hierover is er momenteel veel overleg over een mogelijke samen aankoop, o.a. met de gouverneur, en andere partners.

Hemiksem onderneemt ondertussen zelf al stappen en heeft een bestelling geplaatst van herbruikbare mondmaskers. Deze zijn wasbaar en kunnen dus meerdere keren herbruikt worden.
Wasbare maskers moeten elke dag gewassen worden bij tenminste 60°C en volledig droog zijn voor het volgende gebruik.

Het college van burgemeester en schepenen wacht de beslissing van de Veiligheidsraad niet af en heeft ook al stappen gezet om zelf een voorraad mondmaskers aan te kopen. Hopelijk worden ze tijdig geleverd, zodat we meteen in actie kunnen komen als dat nodig is. 

De details over hoe mondmaskers zullen verdeeld worden, zal spoedig gecommuniceerd worden.


;