Menu

Naar de lijst

​Gezocht: verdienstelijke inwoners!

Gepubliceerd op
helden

De gemeente gaat op zoek naar verdienstelijke inwoners. Dit kan iemand zijn die een opvallende, moedige of niet-alledaagse handeling deed zoals bijvoorbeeld het helpen van personen in nood. 

Ook inwoners, verenigingen of organisaties die wegens bijzondere prestaties op cultureel, artistiek, maatschappelijk, sociaal, economisch of technisch/wetenschappelijk vlak aan de gemeente een extra impuls gaven, komen in aanmerking.

Een verdienstelijk inwoner dient voorgedragen te worden door derden. De genomineerden hoeven zelf dus niet op de hoogte te zijn van hun nominatie. De ingediende kandidatuur bevat een volledige maar beknopte omschrijving van de verdienstelijke prestatie van de kandidaat, vereniging of organisatie.

Het schepencollege maakt de ingekomen kandidaturen voor advies over aan de bevoegde gemeentelijke adviesraad. Kandidaturen die aan geen van de bestaande adviesraden kunnen toegewezen worden, zullen worden behandeld door het college van burgemeester en schepenen.

De laureaten worden uitgenodigd tijdens de ontvangst van de nieuwe inwoners op 25 september 2018. Daar ontvangen ze in het bijzijn van de mensen die het voorbije jaar in Hemiksem kwamen wonen de oorkonde van verdienstelijke inwoner van Hemiksem. 

Kandidaturen dien je in per mail via dit formulier, via informatie@hemiksem.be of je kan het formulier invullen en afgeven aan het onthaal van het Administratief Centrum tijdens de openingsuren. Dat doe je voor 1 juni want dan sluiten we de termijn om iemand kandidaat te stellen af.


;